Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Choose the correct answer to each of the following questions Most languages have several levels of vocabulary that may

Choose the correct answer to each of the following questions

Most languages have several levels of vocabulary that may be used by the same speakers. In English, at least three have been identified and described.

Standard usage includes those words and expressions understood, used, and accepted by a majority of the speakers of a language in any situation regardless of the level of formality. As such, these words and expressions are well defined and listed in standard dictionaries. Colloquialisms, on the other hand, are familiar words and idioms that are understood by almost all speakers of a language and used in informal speech or writing, but not considered acceptable for more formal situations. Almost all idiomatic expressions are colloquial language. Slang, however,  refers  to  words  and  expressions  understood  by  a  large  number  of  speakers  but  not  accepted  as appropriate formal usage by the majority. Colloquial expressions and even slang may be found in standard dictionaries but will be so identified. Both colloquial usage and slang are more common in speech than in writing.

Colloquial speech often passes into standard speech. Some slang also passes into standard speech, but other slang expressions enjoy momentary popularity followed by obscurity. In some cases, the majority never accepts certain slang phrases but nevertheless retains them in their collective memories. Every generation seems to require its own set of words to describe familiar objects and events.

It has been pointed out by a number of linguists that three cultural conditions are necessary for the creation of a large body of slang expressions. First, the introduction and acceptance of new objects and situations in the society; second, a diverse population with a large number of subgroups; third, association among the subgroups and the majority population.

Finally, it is worth nothing that the terms “standard”, “colloquial”, and “slang” exist only as abstract levels for scholars who study language. Only a tiny number of the speakers of any language will be aware that they are using colloquial or slang expressions. Most speakers of English will, during appropriate situations, select and use all three types of expressioins.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
Which of the following is the main topic of the passage?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:164842
Giải chi tiết

Điều nào sau đây là chủ đề chính của đoạn văn?

A. cụm thành ngữ

B. cách sử dụng giống từ điển

C. Các loại từ vựng khác nhau

D. bài phát biểu chuẩn mực

Dẫn chứng: Most languages have several levels of vocabulary that may be used by the same speakers.

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 2:
Where in the passage does the author explain where colloquial language and slang are most commonly used?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:164843
Giải chi tiết

Trường hợp trong đoạn văn nào tác giả giải thích chỗ mà ngôn ngữ thông tục và tiếng lóng được sử dụng phổ biến nhất?

A. Hai câu cuối cùng của đoạn 5

B. Các câu cuối của đoạn 2

C. Các câu cuối cùng của đoạn 3

D. Các câu đầu tiên của đoạn 2

Dẫn chứng: Both colloquial usage and slang are more common in speech than in writing.

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 3:
The word “them” refers to .....

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:164844
Giải chi tiết

Từ "them" đề cập đến.

A. phần lớn B. từ C. Cụm từ lóng D. trí nhớ

Dẫn chứng: In some cases, the majority never accepts certain slang phrases but nevertheless retains them in their collective memories. Trong một số trường hợp, phần lớnmọi người không bao giờ chấp nhận cụm từ tiếng lóng nào đó, nhưng trái lại vẫn giữ chúng trong tập hợp trí nhớ của họ.

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 4:
How is slang defined by the author?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:164845
Giải chi tiết

Slang được định nghĩa bởi tác giả như thế nào?

A. từ và cụm từ hiểu bởi phần lớn nhưng không tìm thấy trong từ điển chuẩn.

B. từ và cụm từ hiểu bởi một nhóm người nói nhỏ.

C. từ và cụm từ hiểu bởi một số lượng lớn người nói nhưng không được chấp nhận sử dụng chính thức.

D. từ và cụm từ được chấp nhận bởi phần lớn cho việc sử dụng chính thức.

Dẫn chứng: Slang, however,  refers  to  words  and  expressions  understood  by  a  large  number  of  speakers  but  not  accepted  as appropriate formal usage by the majority.

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 5:
Which of the following is TRUE of standard usage?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:164846
Giải chi tiết

Phát biểu nào sau đây là đúng về cách sử dụng chuẩn mực?

A. Nó được giới hạn ngôn ngữ viết

B. Nó chỉ được hiểu bởi tầng lớp thượng lưu

C. Nó có thể được sử dụng trong các chuẩn mực chính thức hoặc không chính thức

D. Nó được thay đổi liên tục

Dẫn chứng: Standard usage includes those words and expressions understood, used, and accepted by a majority of the speakers of a language in any situation regardless of the level of formality.

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 6:
The word “appropriate” is closest in meaning to ........

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:164847
Giải chi tiết

Từ “appropriate” gần nghĩa nhất với từ_____.

Important: quan trọng

Old: cũ

Large: rộng

Correct: chính xác

Appropriate: thích hợp.

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 7:
The author mentions all of the following as requirements for slang expressions to be created EXCEPT ___________.

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:164848
Giải chi tiết

Các tác giả đề cập đến tất cả những điều sau đây là yêu cầu cho các cách hiểu tiếng lóng được tạo ra TRỪ ___________.

A. tình huống mới

B. một số nhà ngôn ngữ học

C. tương tác giữa các nhóm khác nhau

D. một thế hệ mới

Dẫn chứng: First, the introduction and acceptance of new objects and situations in the society; second, a diverse population with a large number of subgroups; third, association among the subgroups and the majority population.

Đáp án cần chọn là: B

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com