Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions that follow.

      Becoming a teacher demands not only knowledge in an academic field but also a personal commitment to lifelong learning, and enthusiasm for sharing knowledge with other people. To become one of those noble educators in the USA, one has to satisfy several basic requirements.

     First and foremost, it is a prerequisite to have bachelor's degree in education. In the event that a candidate already has a bachelor's degree in another field, a teacher preparation program is needed. But that is not all. Almost every school in the USA understands that real classroom teaching  experience is a vital part of a teacher's training. Before taking over a class, a person typically needs to complete a training program, including working as a supervised student teacher.

     People who want to become university teachers need master's degrees. Getting a master's   degree is a necessity, but if it is gained too early, there may be concerns that the candidate lacks the real-world experience to go with it. In fact, very few schools want to hire novices with little or no classroom experience and even if they are accepted, they are usually ill-paid. One wise solution to the issue is for future postgraduates to start working as teachers before going on to gain their master's degree.

     Besides knowledge and experience, certain personal qualities are also required. A teacher should be positive, prepared, focused, and most importantly, patient. Being a teacher involves being aware of the fact that learning sometimes be hard work, even for the most motivated students. Also, teaching can at times be tiring and frustrating, so teaching candidates have to practice  being patient with themselves.

      In short, as in other careers, teaching requires a combination of qualifications, experience, and personal qualities. Teaching candidates meeting mandatory requirements are always in demand in the USA.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
The text is mainly about ___________________.

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:167003
Giải chi tiết

Đoạn văn chủ yếu đề cập đến ____

A. Tầm quan trọng của giáo viên

B. Thuận lợi và bất lợi của việc làm giáo viên ở Mỹ

C. Sự khác biệt trong nghề giáo

D. Những yêu cầu cơ bản để trở thành giáo viên ở nước Mỹ

Dẫn chứng: To become one of those noble educators in the USA, one has to satisfy several basic requirements.

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 2:
According to the text, future postgraduates should start working as teachers  _______ .

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:167004
Giải chi tiết

Theo đoạn văn, các nghiên cứu sinh tương lai nên bắt đầu làm việc như giáo viên _______.

A. sau khi lấy bằng thạc sĩ của họ.

B. trước khi học văn bằng thạc sĩ của họ.

C. trong thời gian họ đang học tập để lấy bằng thạc sĩ của họ.

D. trước khi học văn bằng cử nhân.

Dẫn chứng: One wise solution to the issue is for future postgraduates to start working as teachers before going on to gain their master's degree.

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 3:
The word “vital” in paragraph 2 is closest in meaning to______ .

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:167005
Giải chi tiết

Từ "vital" trong đoạn 2 là gần ý nghĩa nhất với ______.

 A. very useless: rất vô dụng

B. Very easy: rất dễ

C. very important: rất quan trọng

D. very interesting : rất thú vị

Vital= very important: quan trọng

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 4:
According to  the  text,  teaching requires  a  combination  of many  things EXCEPT _______.

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:167006
Giải chi tiết

Theo đoạn văn, giảng dạy yêu cầu sự kết hợp của nhiều thứ TRỪ _______.

A. trình độ

B. phẩm chất cá nhân

C. kinh nghiệm

D. ngoại hình

Dẫn chứng: In short, as in other careers, teaching requires a combination of qualifications, experience, and personal qualities.

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 5:
According to the text, the most important quality of a teacher is _______.

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:167007
Giải chi tiết

Theo đoạn văn, phẩm chất quan trọng nhất của một giáo viên là _______.

A. kiên nhẫn

B. Làm việc chăm chỉ

C. được chuẩn bị kỹ càng

D. một tấm gương hình mẫu

Dẫn chứng: A teacher should be positive, prepared, focused, and most importantly,

patient.-> being patient.

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 6:
The word “they” in paragraph 3 refers to ____________.

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:167008
Giải chi tiết

Từ "they" trong đoạn 3 đề cập đến ____________.

A. nghiên cứu sinh

B. người mới

C. trường học

D. giáo viên

Dẫn chứng: In fact, very few schools want to hire novices with little or no classroom experience and even if they are accepted, they are usually ill-paid. Novice: người mới vào nghề.

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 7:
According to the text, all of the following sentences are true EXCEPT _____.

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:167009
Giải chi tiết

Theo đoạn văn, tất cả các câu sau đây là đúng TRỪ _____.

A. Những người muốn trở thành giảng viên đại học cần bằng thạc sĩ.

B. Một giáo viên cần phải nhận thức được thực tế rằng học tập đôi khi có thể là việc khó.

C. Một số lượng lớn các trường ở Hoa Kỳ muốn thuê người mới với rất ít hoặc không có kinh nghiệm trong lớp học.

D. Ở Mỹ, trước khi một người lên lớp, chương trình đào tạo thường là cần thiết phải hoàn thành.

Dẫn chứng: In fact, very few schools want to hire novices with little or no classroom experience and even if they are accepted, they are usually ill-paid.

Very few>< a great number of

Đáp án cần chọn là: C

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com