Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions that follow.

Before the mid-nineteenth century, people in the United States ate most foods only in season. Drying, smoking and salting could preserve meat for a short time, but the availability of fresh meat, like that of fresh milk, was very limited; there was no way to prevent spoilage. But in 1810, a French inventor named Nicolas Appert developed the cooking-and-sealing process of canning. And in the 1850’s an American named Gail Borden developed a means of condensing and preserving milk. Canned goods and condensed milk became more common during the 1860’s, but supplies remained low because cans had to be made by hand. By 1880, however, inventors had fashioned stamping and soldering machines that mass-produced cans from tinplate. Suddenly all kinds of food could be preserved and bought at all times of the year.

Other trends and inventions had also helped make it possible for Americans to vary their daily diets. Growing urban population created demand that encouraged fruit and vegetable farmers  to raise more produce. Railroad refrigerator cars enabled growers and meat packers to ship perishables great distances and to preserve them for longer periods. Thus, by the 1890’s, northern city dwellers could enjoy southern and western strawberries, grapes, and tomatoes, previously available for a month at most, for up to six months of the year. In addition, increased use of iceboxes enabled families to store perishables. As easy means of producing ice commercially had been invented in the 1870’s, and by 1900 the nation had more than two thousand commercial ice plants, most of which made home deliveries. The icebox became a fixture in most homes and remained so until the mechanized refrigerator replaced it in the 1920’s and 1930’s.

Almost everyone now had a more diversified diet. Some people continued to eat mainly foods that were heavily in starches or carbohydrates, and not everyone could afford meat. Nevertheless, many families could take advantage of previously unavailable fruits, vegetables, and dairy products to achieve more varied fare.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
What does the passage mainly discuss?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:167019
Giải chi tiết

Đoạn văn chủ yếu thảo luận về vấn đề gì?

A. Những nguyên nhân làm hỏng thực phẩm

B. Sản phẩm thương mại từ băng

C.Sự vận động dân số thế kỷ XIX

D. Những phát minh dẫn đến sự thay đổi bữa ăn của người Mỹ

Dẫn chứng: Almost everyone now had a more diversified diet.

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 2:
The phrase “in season” in line 1 refers to ________ .

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:167020
Giải chi tiết

Cụm từ “in season” ở dòng 1 nghĩa là ____

A. 1 khoảng thời gian cụ thể trong năm

B. 1 kiểu thời tiết

C. 1 lịch trình chính thức

D.1 phương thức nêm gia vị

In season: theo mùa, trong mùa.

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 3:
During the 1860’s, canned food products were _________ .

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:167021
Giải chi tiết

Trong những năm 1860, thực phẩm đóng hộp đã____

A. Không có sẵn ở nông thôn

B. Có số lượng hạn chế

C. Được vận chuyển bằng các xe ô tô có tủ lạnh

D. Một phần chủ yếu trong thực đơn của người Mỹ.

Dẫn chứng: Canned goods and condensed milk became more common during the 1860’s, but supplies remained low because cans had to be made by hand.

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 4:
The word” them” in line 12 refers to _________ .

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:167022
Giải chi tiết

Từ “them” ở dòng 12 nói đến ____

A. Ô tô có tủ lạnh

B. Người trồng cây

C. Thực phẩm dễ hỏng

D. Khoảng cách

Dẫn chứng: to ship perishables great distances and to preserve them for longer periods-> to preserve perishables

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 5:
The word” fixture” in line 16 is closest in meaning to _________ .

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:167023
Giải chi tiết

Từ “fixture” ở dòng 16 nói đến ____

A. Vật dụng thông thường

B. Chất, vật chất

C. Vật dụng xa hoa

D. Thiết bị cơ giới

Fixture: đồ đạc cố định

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 6:
 The author implies that in the 1920’s and 1930’s home deliveries of ice _________ .         A.                                            B.         C.                                        D. 

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:167024
Giải chi tiết

Tác giả chỉ ra rằng vào những năm 1920 và 1930, vận chyển băng tận nhà  ____

A. Tăng giá

B. Chỉ diễn ra vào mùa hè

C. Giảm số lượng

D. Có một lịch trình không đồng đều

Dẫn chứng: The icebox became a fixture in most homes and remained so until the mechanized refrigerator replaced it in the 1920’s and 1930’s. Thùng băng trở thành một vật dụng gia đình phổ biến và duy trì  cho đến khi tủ lạnh thay thế nó vào những năm 1920 và 1930.

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 7:
The word “ Nevertheless” in line 19 is closest meaning to _________ .

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:167025
Giải chi tiết

Từ “Nevertheless” ở dòng 19 gần nghĩa nhất với từ _____

Occasionally: thỉnh thoảng; However: tuy nhiên; Therefore: vì vậy; Because: bởi vì.

Nevertheless: trái lại= However

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 8:
Which of the following types of food preservation was NOT mentioned in the passage?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:167026
Giải chi tiết

Phương thức bảo quản thực phẩm nào dưới đây không được đề cập đến trong bài?

A. Drying: làm khô;

B. Chemical additives: phụ gia hóa chất;

C. Canning: đóng hộp;

D. Cold storage: trữ lạnh.

Dẫn chứng: Drying, smoking and salting could preserve meat for a short time... Gail Borden developed a means of condensing and preserving milk... The icebox became a fixture in most homes.

Đáp án cần chọn là: B

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com