Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 6 to 12.

Since water is the basis of life, composing the greater part of the tissues of all living things, the crucial problem of desert animals is to survive in a world where sources of flowing water are rare. And since man’s inexorable necessity is to absorb large quantities of water at frequent intervals, he can scarcely comprehend that many creatures of the desert pass their entire lives without a single drop

Uncompromising as it is, the dessert has not eliminated life but only those forms unable to withstand its desiccating effects. No moist- skinned, water – loving animals can exist there. Few large animals are found: the giants of the North America desert are the deer, the coyote, and the bobcat. Since desert country is open, it holds more swift – footed, running, and leaping creatures than the tangled forest. Its populations are largely nocturnal, silent, filled with reticence, and ruled by stealth. Yet they are not emaciated. Having adapted to their austere environment, they are as healthy as animals anywhere in the world.

The secret of their adjustment lies in a combination of behavior and physiology. None could survive if, like mad dogs and Englishmen, they went out in the midday sun; many would die in a matter of minutes. So most of them pass the burning hours asleep in cool, humid burrows underneath the ground, emerging to hunt only by night. The surface of the sun – baked desert averages around 150 degrees, but 18 inches down the temperature is only 60 degrees.

(Source: ―Reading Challenge 2‖, Casey Malarcher & Andrea Janzen, Compass Publishing)

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
What is the topic of the passage?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:168687
Giải chi tiết

Chủ đề của bài đọc là gì?

A. Cuộc sống dưới long đất

B. Cuộc sống của các loài động vật trong môi trường sa mạc

C. Thực vật sa mạc

D. Cuộc sống của con người ở sa mạc

Chọn B 

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 2:
  The word “desiccating” means                                  .

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:168688
Giải chi tiết

Từ “desiccating” có nghĩa là:

A. ẩm

B. chết chóc

C. khô

D. đe dọa sự sống

desiccating= drying: khô khan

Dẫn chứng: Uncompromising as it is, the dessert has not eliminated life but only those forms unable to withstand its desiccating effects

Chọn C 

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 3:
The phrase “ those forms” refers to all of the following EXCEPT                                    .

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:168689
Giải chi tiết

Cụm “those forms” chỉ các đối tượng ngoại trừ:

A. động vật ưa nước

B. động vật da ẩm

C. nhiều loài động vật lớn

D. loài linh miêu

Dẫn chứng:

Uncompromising as it is, the dessert has not eliminated life but only those forms unable to withstand its desiccating effects. No moist- skinned, water – loving animals can exist there. Few large animals are found: the giants of the North America desert are the deer, the coyote, and the bobcat

Chọn C 

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 4:
The author states that one characteristic of animals that live in the desert is that they         .  

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:168690
Giải chi tiết

Tác giả nói rằng 1 đặc tính của loài sống ở sa mạc là

A. không khỏe bằng những loài sống ở nơi khác

B. nhỏ hơn và nhanh hơn động vật ở rừng

C. có thể săn mồi ở nhiệt độ 150 độ

D. sống trong môi trường dễ chịu

Dẫn chứng: Few large animals are found: the giants of the North America desert are the deer, the coyote, and the bobcat. Since desert country is open, it holds more swift – footed, running, and leaping creatures than the tangled forest.

chọn B 

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 5:
Which of the following generalizations are supported by the passage?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:168691
Giải chi tiết

Câu kết luận nào được rút ra từ đoạn văn?

Tất cả các loài sinh vật đều điều chỉnh để thích thích ứng với moa trường sống của mình Loài động vật khỏe mạnh thì sống lâu Nước là yếu tố cơ bản của sự sống Cuộc sống sa mạc rất muôn màu

Chọn A 

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 6:
The word “they” in paragraph 3 refers to                                      .    

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:168692
Giải chi tiết

Từ “they” ở đoạn 3 chỉ…

Những loài động vật lớn Những loài động vật rừng Những loài động vật  ưa nước Sinh vật sa mạc

Dẫn chứng: The secret of their adjustment lies in a combination of behavior and physiology. None could survive if, like mad dogs and Englishmen, they went out in the midday sun; many would die in a matter of minutes

Chọn D 

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 7:
The author mentions all the following as examples of the behavior of desert animals EXCEPT     .

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:168693
Giải chi tiết

Tác giả đề cập đến những ví dụ về cách cư xử của loài động vật sa mạc ngoại trừ?

Chúng đào tổ dưới lòng đất Chúng ồn ào và háo chiến Chúng sẵn sàng đi săn sau hoàng hôn Chúng ngủ ngày

Dẫn chứng: So most of them pass the burning hours asleep in cool, humid burrows underneath the ground, emerging to hunt only by night. The surface of the sun – baked desert averages around 150 degrees, but 18 inches down the temperature is only 60 degrees.

Chọn B 

Đáp án cần chọn là: B

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com