Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 13 to 20.

Baseball evolved from a number of different ball-and stick games (paddle ball, trap ball, one-old-cat, rounders, and town ball) originating in England. As early as the American Revolution,  it was noted that troops played “baseball” in their free time. In 1845 Alexander Cartwright formalized the New York Knickerbockers’ version of the game: a diamond  shaped infield, with bases ninety feet apart, three strikers – you’re – out, batter out on a caught ball, three outs per   inning , a nine man team. “The New York Game” spread rapidly, replacing earlier localized forms. From its beginnings, baseball was seen as a way of satisfying the recreational needs of an increasingly urban – industrial society. At its inception it was it was played by and for gentlemen.  A club might consist of 40 members. The president would appoint two captains who would choose teams from among the members. Games were played on Monday and Thursday afternoons, with the losers often providing a lavish evening’s entertainments for the winners

During the 1850- 70 period the game was changing, however, with increasing commercialism (charging admission), under – the – table payments to exceptional to players, and gambling on the outcome of games. By 1868 it was said that a club would have their regular professional ten, an amateur first - nine, and their” muffins“ (the gently duffers who once ran the game) . Beginning with the first openly all – salaried team (Cincinnati’s Red Stocking Club) in 1869, the 1870- 1890 period saw the complete professionalization of baseball, including formation of the National Association of Professional baseball players in 1871. The National League of Professional Baseball Clubs was formed in 1876, run by business-minded invertors in joint-stock company clubs. The 1880s has been called Major League Baseball’s “Golden Age”. Profits soared, player’s salaries rose somewhat, a season of 84 games became one of 132, a weekly periodical “The sporting News” came into being, wooden stadiums with double-deck stands replaced open fields, and the standard refreshment became hot dogs, soda pop and peanuts. In 1900 the Western League based in the growing cities of the Mid-west proclaimed itself the American League.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
What is the passage mainly about?      

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:168726
Giải chi tiết

Đoạn văn chủ yếu nói về?

A. Nguồn gốc của bóng đá

B. Sự ảnh hưởng của “New York Game” đến bóng đá

C. Sự thương mại hóa trong bóng đá

D. Sự phát triển của bóng đá thế kỉ 19

Chọn D 

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 2:
Which of the following can be inferred from the passage?  

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:168727
Giải chi tiết

Câu nào sau đâu có thể suy ra từ đoạn văn ?

A. “New York Game” lan tỏa rộng rãi nhanh chóng vì nó được chính thức hóa

B. Bánh mỳ kẹp xúc xích sẽ không trở nên phổ biến nếu không nhờ có sự chuyên nghiệp hóa và sự thương mại hóa trong ngành bóng đá.

C. Những quý ông giàu có  chơi bóng đá đầu tiên, sau đó họ cần tìm đến một thứ giải trí hơn nếu họ không muốn kết hợp với những người khác hoặc trở thành  “kẻ đần độn”

D. Những nhà đầu tư kinh doanh trí óc chỉ quan tâm đến lợi nhuận

Dẫn chứng: . “The New York Game” spread rapidly, replacing earlier localized forms.

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 3:
The word “inception” in line 8 is closest in meaning to                               .

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:168728
Giải chi tiết

Từ “inception” ở dòng 8 gần với nghĩa  ?

A. Yêu cầu

B. Điều luật

C. Sự yêu cầu

D. Sự bắt đầu 

Inception=beginning: sự khởi đầu

Dẫn chứng: At its inception it was it was played by and for gentlemen. 

Chọn D 

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 4:
Which of the following is true of the way the game was played by wealthy gentlemen at its inception?  

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:168729
Giải chi tiết

Câu nào sau đây đúng về cách mà lúc ban đầu những quý ông giàu có chơi bóng đá

A. Họ không chơi cuối tuần

B. Tổng thống sẽ chọn đội từ các thành viên

C. Một đội có thể bao gồm 40 thành viên

D. Họ có thể bị gọi là “kẻ đần đôn” nếu không trở thành 9 người đầu tiên

Dẫn chứng: Games were played on Monday and Thursday afternoons,

Chọn A 

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 5:
According to the second paragraph, all of the following are true except                                 .

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:168730
Giải chi tiết

Theo như đoạn văn thứ 2, các câu sau đều đúng ngoại trừ:

A. Thương mại hóa trở nên thịnh vượng

B. Các câu lạc bộ nhỏ hơn

C. Những cầu thủ nổi tiếng có nguồn thu nhập phụ

D. Mọi người cá cược kết quả trận đấu

Dẫn chứng: During the 1850- 70 period the game was changing, however, with increasing commercialism (charging admission), under – the – table payments to exceptional to players, and gambling on the outcome of games

By 1868 it was said that a club would have their regular professional ten, an amateur first - nine, and their” muffins“ (the gently duffers who once ran the game)

Chọn C 

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 6:
Which of the following is NOT mentioned as a feature of the 1880s “Golden Age”?  

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:168731
Giải chi tiết

Cái nào sau đây không được đề cập như 1 đặc tính của “Thời kì vàng” những năm 1880?

A. Lợi nhuận tăng vọt

B. Tin tức hàng tuần

C. Những sân khấu gỗ đã thay thế những cánh đồng rộng mở

D. Hiệp hội người chơi bóng chày quốc gia được thành lập

Dẫn chứng: Profits soared, player’s salaries rose somewhat, a season of 84 games became one of 132, a weekly periodical “The sporting News” came into being, wooden stadiums with double-deck stands replaced open fields, and the standard refreshment became hot dogs, soda pop and peanuts.

Chọn D 

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 7:
The word “itself” in line 24 refers to                                .

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:168732
Giải chi tiết

Từ “itself” ở dòng 24 chỉ ?

Liên minh phương Tây Thành phố đang phát triển Trung Tây Liên đoàn Mỹ

Dẫn chứng: In 1900 the Western League based in the growing cities of the Mid-west proclaimed itself the American League.

Chọn A 

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 8:
The word “lavish “in line 11 is closest in meaning to                                .  

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:168733
Giải chi tiết

Từ “lavish” ở dòng 11 gần với nghĩa?

A. Rất hào phóng

B. Kéo dài

C. Lớn

D. Rộng lớn

Lavish: sang trọng, hào phóng = very generous

Chọn A 

Đáp án cần chọn là: A

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com