Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions
In my experience, freshmen today are different from those I knew when I started as a counsellor and professor 25 years ago. College has always been demanding both academically and socially. But students now are less mature and often not ready for the responsibility of being in college.
It is really too easy to point the finger at parents who protect their children from life’s obstacle. Parents, who handle every difficulty and every other responsibility for their children writing admission essays to picking college courses, certainly may contribute to their children’s lack of coping strategies. But we can look even more broadly to the social trends of today.
How many people do you know who are on medication to prevent anxiety or depression? The number of students who arrive at college already medicated for unwanted emotions has increased dramatically in the past 10 years. We, as a society, don’t want to “feel” anything unpleasant and we certainly don’t want our children to “suffer”.
The resulting problem is that by not experiencing negative emotions, one does not learn the necessary skills to tolerate and negotiate adversity. As a psychologist, I am well aware of the fact that some individuals suffer from depression and anxiety and can benefit from treatment, but I question the growing number of medicated adolescents today.
Our world is more stressful in general because of the current economic and political realities, but I don’t believe that the college experience itself is more intense today than that of the past 10 years. What I do think is that many students are often not prepared to be young “adults” with all the responsibilities of life.
What does this mean for college faculty and staff? We are required to assist in the basic parenting of these students – the student who complains that the professor didn’t remind her of the due date for an assignment that was clearly listed on the syllabus and the student who cheats on an assignment in spite of careful instructions about plagiarism.
As college professors, we have to explain what it means to be an independent college student before we can even begin to teach. As parents and teachers we should expect young people to meet challenges. To encourage them in this direction, we have to step back and let them fail and pick themselves up and move forward. This approach needs to begin at an early age so that college can actually be a passage to independent adulthood.
Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 dưới đây:
According to the writer, students today are different from those she knew in that they are _____.
Đáp án đúng là: B
Kiến thức: Đọc hiểu
Đáp án cần chọn là: B
The word "handle" in paragraph 2 mostly means
Đáp án đúng là: A
Kiến thức: Đọc hiểu
Đáp án cần chọn là: A
According to the writer, students’ difficulties to cope with college life are partly due to _____.
Đáp án đúng là: C
Kiến thức: Đọc hiểu
Đáp án cần chọn là: C
The phrase “on medication” in paragraph 3 is similar in meaning to ______.
Đáp án đúng là: C
Kiến thức: Đọc hiểu
Đáp án cần chọn là: C
Which of the following is NOT TRUE according to the passage?
Đáp án đúng là: B
Kiến thức: Đọc hiểu
Đáp án cần chọn là: B
Students who are not well – prepared to be young “adults” with all the responsibilities of life will need ______.
Đáp án đúng là: C
Kiến thức: Đọc hiểu
Đáp án cần chọn là: C
According to the writer, failure in life and less support from parents will ______.
Đáp án đúng là: A
Kiến thức: Đọc hiểu
Đáp án cần chọn là: A
What is probably the writer’s attitude in the passage?
Đáp án đúng là: D
Kiến thức: Đọc hiểu
Dịch bài đọc:
Theo kinh nghiệm của tôi, tân sinh viên ngày nay khác với những gì tôi biết khi tôi bắt đầu làm cố vấn và giáo sư cách đây 25 năm. Trường đại học luôn luôn đòi hỏi học vấn và xã hội. Nhưng bây giờ sinh viên ít trưởng thành hơn và thường không sẵn lòng cho trách nhiệm vào đại học.
Thật là quá dễ dàng để tố cáo các bậc cha mẹ bảo vệ con mình khỏi trở ngại của cuộc sống. Cha mẹ, người xử lý mọi khó khăn và mọi trách nhiệm khác cho con của mình khi viết bài tiểu luận nhập học để chọn chuyên ngành đại học, chắc chắn có thể góp phần làm cho trẻ thiếu các chiến lược đối phó. Nhưng chúng ta có thể nhìn sâu hơn vào xu hướng xã hội của ngày nay.
Bạn biết bao nhiêu người đang điều trị y khoa để tránh lo lắng hoặc trầm cảm? Số sinh viên ở trường đã điều trị vì những cảm xúc không mong muốn đã tăng đáng kể trong 10 năm qua. Chúng ta, như một xã hội, không muốn "cảm thấy" bất cứ điều gì khó chịu và chúng ta chắc chắn không muốn con cái chúng ta "chịu đựng".
Vấn đề kết quả là do không trải qua những cảm xúc tiêu cực, người ta không học các kỹ năng cần thiết để dung thứ và đàm phán hoàn cảnh bất lợi. Là một nhà tâm lý học, tôi nhận thức được thực tế là một số cá nhân bị trầm cảm và lo lắng và có thể được hưởng lợi từ điều trị, nhưng tôi đặt câu hỏi về số lượng ngày càng tăng của thanh thiếu niên đang điều trị y khoa ngày nay nay.
Thế giới của chúng ta nói chung căng thẳng áp lực hơn vì những thực tế kinh tế và chính trị hiện nay, nhưng tôi không tin rằng kinh nghiệm của trường đại học ngày nay áp lực hơn so với 10 năm trước. Những gì tôi nghĩ là nhiều sinh viên thường không được chuẩn bị để trở thành "người lớn" với tất cả các trách nhiệm của cuộc sống.
Điều này có nghĩa gì đối với giảng viên và nhân viên đại học? Chúng tôi được yêu cầu hỗ trợ việc nuôi dạy con cái căn bản của những sinh viên này - sinh viên than phiền rằng giáo sư đã không nhắc nhở cô về thời hạn cho một bài tập được liệt kê rõ ràng trong chương trình học và sinh viên gian lận trong một bài tập dù cho những hướng dẫn cẩn thận về đạo văn.
Là giáo sư đại học, chúng ta phải giải thích một sinh viên đại học độc lập là gì trước khi chúng ta có thể bắt đầu giảng dạy. Là cha mẹ và giáo viên, chúng ta nên mong đợi những người trẻ tuổi gặp những thách thức. Để khuyến khích họ theo hướng này, chúng ta phải lùi lại và để cho họ thất bại, tự quyết định và tiến lên phía trước. Cách tiếp cận này cần phải bắt đầu từ khi còn nhỏ để trường đại học có thể thực sự là một sự chuyển tiếp sang tuổi trưởng thành độc lập.
Đáp án cần chọn là: D
Quảng cáo
>> 2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hỗ trợ - Hướng dẫn
-
024.7300.7989
-
1800.6947
(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com












