Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each
Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
Dinosaurs were reptiles that lived during a period of earth’s history called the Mesozoic Era, which is known as the Age of Reptiles. The first dinosaurs appeared more than 200 million years ago. For many millions of years, they dominated the land with their huge size and strength. Then about 65 million years ago, they died out rather suddenly, never to reemerge.
The word dinosaur comes from two Greek words meaning “terrible lizard”. Dinosaurs were not lizards, but their appearance could be truly terrifying. The biggest ones weighed more than ten times as much as a mature elephant and nearly equaled the size of most modern day whales. The famous kinds of dinosaurs, including the brontosaur and tyrannosaurus, reached 80 to 90 feet in length. Not all dinosaurs were giants, however, some were actually no larger than a chicken.
Scientists still do not know what caused dinosaur to disappear. One theory involves a change in the earth’s climate. It is believed that temperature dropped significantly towards the end of the Cretaceous Period. Too large to hibernate and not having fur or feathers for protection, it is possible that the climate became too chilly for dinosaurs. In contrast, other species having protection, such as the mammals and birds, were able to survive.
Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 dưới đây:
The word “ones” in the passage refers to
Đáp án đúng là: A
Đọc hiểu
Đáp án cần chọn là: A
The word “chilly” in the passage refers to
Đáp án đúng là: C
Đọc hiểu
Đáp án cần chọn là: C
What is the best title for this passage?
Đáp án đúng là: B
Đọc hiểu
Đáp án cần chọn là: B
It can be inferred from the passage that the Age of Reptiles lasted about
Đáp án đúng là: A
Đọc hiểu
Đáp án cần chọn là: A
The author uses the phrase "never to reemerge" to indicate the dinosaurs .
Đáp án đúng là: A
Đọc hiểu
Đáp án cần chọn là: A
According to the passage, what is true about the size of dinosaurs?
Đáp án đúng là: B
Đọc hiểu
Đáp án cần chọn là: B
Which of the following can be inferred about mammals and birds?
Đáp án đúng là: A
Đọc hiểu
Dịch bài đọc:
Khủng long là loài bò sát sống trong thời kỳ lịch sử của trái đất gọi là kỷ nguyên Mesozoi, được biết đến như Thời kì bò sát. Những con khủng long đầu tiên xuất hiện cách đây hơn 200 triệu năm. Trong hàng triệu năm, chúng thống trị đất đai với quy mô và sức mạnh to lớn. Rồikhoảng 65 triệu năm trước, chúng đã chết đột ngột, không bao giờ trở lại.
Từ “khủng long” đến từ hai từ tiếng Hy Lạp có nghĩa là "thằn lằn vàng". Khủng long không phải là thằn lằn, nhưng vẻ ngoài của chúng có thể thật sự đáng sợ. Những con lớn nhất nặng hơn gấp 10 lần so với con voi trưởng thành và gần bằng với kích thước của hầu hết các con cá voi hiện đại. Các loại khủng long nổi tiếng, bao gồm brontosaur và tyrannosaurus, có chiều dài từ 80 đến 90 feet. Không phải tất cả khủng long đều là những con khổng lồ, thực sự thì có một số con không lớn hơn con gà là mấy.
Các nhà khoa học vẫn không biết điều gì khiến loài khủng long biến mất. Một giả thuyết liên quan đến sự thay đổi khí hậu của trái đất. Người ta tin rằng nhiệt độ giảm đáng kể vào cuối thời kỳ kỷ Phấn trắng. Quá lớn để ngủ đông và không có lông thú hoặc lông vũ để bảo vệ, có thể làm cho khí hậu trở nên quá lạnh đối với loài khủng long. Ngược lại, những loài khác được bảo vệ, chẳng hạn như động vật có vú và chim, đã có thể tồn tại.
Đáp án cần chọn là: A
Quảng cáo
>> 2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hỗ trợ - Hướng dẫn
-
024.7300.7989
-
1800.6947
(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com












