Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Task 6. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer

Task 6. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions 26 – 30.

         The growth of cities, the construction of hundreds of new factories, and the spread of railroads in  the United States before 1850 had increased the need for better illumination. But the lighting in American homes had improved very little over that of ancient times. Through the colonial period, homes were lit with tallow candles or with a lamp of the kind used in ancient Rome – a dish of fish oil or other animal or vegetable oil in which a twisted rag served as a wick. Some people used lard, but they had to heat charcoal underneath to keep it soft and burnable. The sperm whale provided superior burning oil, but this was expensive. In 1830 a new substance called “camphene” was patented, and it proved to be an excellent illuminant. But while camphene gave a bright light it too remained expensive, had an unpleasant odor,  and also was dangerously explosive.

          Between 1830 and 1850, it seemed that the only hope for cheaper illumination in the United States was the wider use of gas. In the 1840s, American gas manufacturers adopted improved British techniques for producing illuminating gas from coal. But the expense of piping gas to the consumer remained so high that until the mid–nineteenth century gas lighting was feasible only in urban areas, and only for public buildings for the wealthy. In 1854, a Canadian doctor, Abraham Gesner, patented a process for distilling a pitch like mineral found in New Brunswick and Nova Scotia that produced illuminating gas and an oil  that he called “kerosene” (from “keros”, the Greek word for wax, and “ene” because it resembled camphene). Kerosene, though cheaper than camphene, had an unpleasant odor, and Gesner never made his fortune from it. But Gesner had aroused a new hope for making illuminating oil from a product  coming out of North American mines.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
Thông hiểu

Which of the following is NOT mentioned as a reason why better lighting had become necessary by the mid–nineteenth century?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:356266
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 2:
Nhận biết

The word “this” in paragraph 1 refers to                 .

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:356267
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 3:
Vận dụng

What can be inferred about the illuminating gas described in the passage?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:356268
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 4:
Thông hiểu

The word “resembled” in paragraph 2 is closest in meaning to             .

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:356269
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 5:
Vận dụng

Which of the following best describes the organization of the passage?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:356270
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com