Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Task 4. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer

Task 4. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions 23 – 30.

            Psychologists who work on motivation research a wide range of human traits and physiological characteristics that include the effects of hunger, reward, and punishment, as well as desires for power, tangible achievement, social acceptance,  belongingness,  self-esteem,  and self-actualization. A plethora of hypotheses developed in the nineteenth and twentieth centuries have the goal of identifying causes of an organism’s behavior that can be both conscious and unconscious. The hierarchical organization of human needs is a theoretical model, originally established by an American psychologist, Abraham Maslow, in 1954. The needs located at the bottom of the pyramid are the essentials of physiological survival that encompass oxygen, water, nutrition, rest and avoidance of pain. Maslow’s theory,  grounded in research,  also stipulated that these are variable  and, at least to some extent, may explain, for example, food gratification. The second tier is rooted in the human need for safety, stability and  protection.

           In the human life cycle, the needs for belonging are manifested in the desires to marry, have a family, belong in a community or among similarly minded people. In part, the need to belong can   also show up in a search for particular types of occupations or careers. The next  level  of  the hierarchy in effect deals with two substrata, where the first presumes the need for status, prestige, recognition,  appreciation,  and  dominance,  and  the higher  division  includes  a  conglomeration of emotionally centered traits that pivot on competence, confidence, mastery, achievement, independence, and freedom.

           The top tier is different from all others, and Maslow referred to it as growth motivation and self- actualization. At the highest level, individuals seek to realize and put to use their creativity, talent, leadership, curiosity and understanding. At this level people can reach their full potentials and accurately perceive and accept reality, seek privacy and depth in personal relationships, resist enculturation, and develop social interests, compassion, and humanity. In many cases, self-  actualizes do not lead ordinary lives, choose growth over safety,  and  cultivate  peak experiences  that leave their mark and change one for the  better.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
Thông hiểu

According to the passage, what does psychology of motivation attempt to uncover?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:358730
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 2:
Thông hiểu

The word “plethora” in paragraph 1 is closest in  meaning to                   .

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:358731
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 3:
Vận dụng

It can be inferred from the passage that in  Maslow's hierarchy                   .

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:358732
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 4:
Nhận biết

The word “these” in paragraph 1 refers to                     .

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:358733
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 5:
Vận dụng

It can be inferred from the passage that in modern-day terms, the second layer of  needs can be reflected in people’s desire for                     .

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:358734
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 6:
Thông hiểu

The word “conglomeration” in paragraph 2 is closest in  meaning to                     .

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:358735
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 7:
Thông hiểu

Which of the following is NOT mentioned as a factor in human motivation?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:358736
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 8:
Vận dụng

Which of the following conclusions is supported by the  passage?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:358737
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com