Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the
Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions.
Try to understand a situation from your friend’s point of view. Ask questions to get a sense of the problem or issue, but the main thing is to listen to them. You don’t have to have all the answers, and don’t assume that your friend wants advice – they might just want to talk so that they can work it out for themselves.
If your friend has a medical or mental health issue, a good way to offer support is to learn about what they’ve been diagnosed with. Being interested in what they’re going through shows you care, and that you plan to stick around no matter what’s going on.
If you’re worried about someone and you want to be there for them, ask them what they need. You’ll then know what they find helpful during tough times, and you can offer them support in a way that’s genuinely helpful.
Hugging your friends is a great way to show you care for them. Physical contact can be really comforting, especially when someone feels alone.
Even if you don’t live nearby, show your friends you’re there for them by making an effort to keep in regular touch through social media, emails, texts and calls.
You don’t have to make a big deal about it all the time, but you can make a real difference to how someone is feeling just by letting them know how important they are to you. So, go for it!
If you think your friend’s safety is at risk, you might need to act without their consent and get help. It can be a tough call, particularly when you’re worried how they’ll react, but remember that good friends care enough to step up, and that you’re doing it to protect them from harm.
Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 dưới đây:
The reading passage mainly gives readers advice on ________.
Đáp án đúng là: C
Đáp án cần chọn là: C
The word “assume” in the passage is closest in meaning to ____.
Đáp án đúng là: A
Đáp án cần chọn là: A
The phrase “work it out” in the passage almost means ____.
Đáp án đúng là: D
Đáp án cần chọn là: D
According to the passage, when your friend gets ill, you should show your care by _____.
Đáp án đúng là: A
Đáp án cần chọn là: A
According to the passage, all of the following should be done to show your care about your friends EXCEPT _____.
Đáp án đúng là: D
Đáp án cần chọn là: D
The word “consent” in the passage is closest in meaning to _____.
Đáp án đúng là: C
Đáp án cần chọn là: C
The word “it” in the passage refers to _____.
Đáp án đúng là: B
Đáp án cần chọn là: B
Quảng cáo
>> 2K9 Học trực tuyến - Định hướng luyện thi TN THPT, ĐGNL, ĐGTD ngay từ lớp 11 (Xem ngay) cùng thầy cô giáo giỏi trên Tuyensinh247.com. Bứt phá điểm 9,10 chỉ sau 3 tháng, tiếp cận sớm các kì thi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hỗ trợ - Hướng dẫn
-
024.7300.7989
-
1800.6947
(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com












