Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions. My
Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions.
My parents had a very different upbringing to what I have today... it's like we grew up in parallel universes. They were from Ireland, and grew up in secure homes, in the middle of the countryside with no cares in the world. I live in inner-city Birmingham, and with peer pressure, school stress and lots of other things to deal with, I think that I have a much tougher life than they had.
Times have definitely changed. We have a lot of responsibility as teenagers, and we have to act like adults. It depends on where you have grown up and who you hang around with, but I think most people start drinking alcohol around the age of 13 and lose their virginity around the age of 14. There isn't a definite age that most people try drugs. I am nearly 16 years old and I have never tried any, but I know plenty of people who have. This really depends on who you hang around with and how much will-power you have to say no.
I think that a lot of teenagers are discriminated against wrongly by adults. A few days ago I was on my way home in a rush because I was late, it was very dark and I was running. I ran past a middle-aged woman, and as I went past I brushed her shoulder. She let out a scream and grabbed a tight hold of her handbag. I found this really funny; she thought I was going to mug her.
Most teenagers have part-time jobs, which creates responsibility and the premature need to behave in an adult way. I've been working since I was about 13 (I look older than I am, and can lie about my age) but most teens start at around 15.
We need to have a certain level of trust put in us. We need to feel wanted and important, and not constantly targeted and victimized by the media. After all, if the media is constantly attacking teens and branding them as thugs, then that is the way we will act.
Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 dưới đây:
The passage is most likely to be taken from ____.
Đáp án đúng là: B
Đáp án cần chọn là: B
According to the writer, all of the following describe his/ her parents’ life EXCEPT ____.
Đáp án đúng là: C
Đáp án cần chọn là: C
The phrase “hang around with” in the passage mostly means ____.
Đáp án đúng là: A
Đáp án cần chọn là: A
The word “will-power” in the passage is closest in meaning to ______.
Đáp án đúng là: B
Đáp án cần chọn là: B
Which of the following is NOT TRUE about the writer of the passage?
Đáp án đúng là: C
Đáp án cần chọn là: C
The word “us” in the passage refers to _____.
Đáp án đúng là: C
Đáp án cần chọn là: C
The word “branding” in the passage mostly means ____.
Đáp án đúng là: A
Đáp án cần chọn là: A
Which of the following best describes the writer’s attitude according to the passage?
Đáp án đúng là: B
Đáp án cần chọn là: B
Quảng cáo
>> 2K9 Học trực tuyến - Định hướng luyện thi TN THPT, ĐGNL, ĐGTD ngay từ lớp 11 (Xem ngay) cùng thầy cô giáo giỏi trên Tuyensinh247.com. Bứt phá điểm 9,10 chỉ sau 3 tháng, tiếp cận sớm các kì thi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hỗ trợ - Hướng dẫn
-
024.7300.7989
-
1800.6947
(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com












