Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 31 to 35.
The concept of traffic-free shopping areas goes back a long time. During the Middle Ages, traffic-free shopping areas were built in Middle Eastern countries to allow people to shop in comfort and, more importantly, safety. As far back as 2000 years ago, road traffic was banned from central Rome during the day to allow for the free movement of pedestrians.
The modern, traffic-free shopping street was born in Europe in the 1960s, when both city populations
and car ownership increased rapidly. Dirty exhaust from cars and the risks involved in crossing the road were beginning to make shopping an unpleasant and dangerous experience. Many believed the time was right for experimenting with car-free streets, and shopping areas seemed the best place to start.
At first, there was resistance from shopkeepers. They argued that people would avoid streets if they were unable to get to them in their cars. When the first streets in Europe were closed to traffic, there were even noisy demonstrations, as many shopkeepers predicted they would lose customers. With the arrival of the traffic-free shopping street, many shops, especially those selling things like clothes, food and smaller luxury items, prospered. Unfortunately, shops selling furniture and larger electrical appliances actually saw their sales drop. Many of these were forced to move elsewhere, away from the city centre.
(Adapted from Complete IELTS)
Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5 dưới đây:
Which of the following can be the best title for the passage?
Đáp án đúng là: C
Đáp án cần chọn là: C
According to paragraph 2, shopping became an unpleasant and unsafe experience due to pollution and
Đáp án đúng là: C
Đáp án cần chọn là: C
The word they in paragraph 3 refers to
Đáp án đúng là: D
Đáp án cần chọn là: D
The word prospered in paragraph 4 is closest in meaning to______
Đáp án đúng là: D
Đáp án cần chọn là: D
Which of the following statements is NOT true according to the passage?
Đáp án đúng là: B
Nội dung dịch:
Khái niệm về các khu vực mua sắm không có xe cộ qua lại đã có từ rất lâu. Trong suốt thời Trung cổ, các khu vực mua sắm cấm xe cộ được xây dựng ở các nước Trung Đông để cho phép mọi người mua sắm thoải mái và quan trọng hơn là sự an toàn. Cách đây 2000 năm, giao thông đường bộ bị cấm vào ban ngày ở trung tâm Rome để cho phép người đi bộ đi lại tự do.
Phố mua sắm hiện đại, không có xe cộ qua lại ra đời ở châu Âu vào những năm 1960, khi cả dân số thành phố và tỷ lệ sở hữu ô tô đều tăng lên nhanh chóng. Khí thải bẩn từ ô tô và những rủi ro liên quan đến việc băng qua đường bắt đầu khiến việc mua sắm trở thành một trải nghiệm khó chịu và nguy hiểm. Nhiều người tin rằng đã đến lúc thử nghiệm những con phố không có ô tô và các khu vực mua sắm dường như là nơi tốt nhất để bắt đầu.
Lúc đầu, có sự phản kháng của các chủ cửa hàng. Họ lập luận rằng mọi người sẽ tránh đường nếu họ không thể đến bằng xe của họ. Khi những con phố đầu tiên ở châu Âu không cho xe cộ qua lại, thậm chí còn có những cuộc biểu tình ồn ào, vì nhiều chủ cửa hàng dự đoán họ sẽ mất khách. Với sự xuất hiện của con phố mua sắm không có xe cộ qua lại, nhiều cửa hàng, đặc biệt là những cửa hàng bán những thứ như quần áo, thực phẩm và các mặt hàng xa xỉ nhỏ hơn, làm ăn phát đạt. Thật không may, các cửa hàng bán đồ nội thất và thiết bị điện lớn hơn đã thực sự chứng kiến doanh số bán hàng của họ giảm. Nhiều người trong số này buộc phải chuyển đi nơi khác, xa trung tâm thành phố.
Đáp án cần chọn là: B
Quảng cáo
>> 2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hỗ trợ - Hướng dẫn
-
024.7300.7989
-
1800.6947
(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com












