Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
There are many websites on the Internet which provide lists of the world’s best cities to visit, live or work in. These lists usually grade the cities in order, from ‘best’ to ‘worst’, and are based on facts and figures provided by local or national organisations.
The City Brands Index (CBI) also provides a list of best and worst cities. However, unlike other surveys, it is based on the idea that cities are similar to products in shops. It asks ordinary people in other countries to grade cities in the same way that they would grade a product, like a soft drink or a car. What is particularly different about the CBI is that the people who take part in the survey may not have ever visited the cities. Instead, they are asked to say what they think the cities are like, basing their opinions on things like news stories, magazine articles or television programmes they have heard or seen.
Each year, about 10,000 people in 20 countries take part in the CBI survey, and they grade a total of 50 cities. They do this by filling in an online questionnaire. There are several categories in the survey. These include things like the economy, education, the environment, local culture, climate and what the city’s residents are like.
The CBI list is useful because it helps people choose a good place to live, find work or take a holiday. It also helps regional governments to understand why people and businesses are, or are not, coming to their cities, and so shows them areas which they could develop or improve.
Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5 dưới đây:
Which best serves as the title for the passage?
Đáp án đúng là: A
Đọc - hiểu
Đáp án cần chọn là: A
The word ‘they’ in paragraph 2 refers to _______.
Đáp án đúng là: B
Đọc - hiểu
Đáp án cần chọn là: B
According to the second paragraph, the CBI survey is different from others because _______.
Đáp án đúng là: A
Đọc - hiểu
Đáp án cần chọn là: A
The word ‘categories’ in paragraph 3 could be best replaced by _______.
Đáp án đúng là: C
Đọc - hiểu
Đáp án cần chọn là: C
According to the passage, the CBI list helps people choose a good place to do all of the following EXCEPT _______.
Đáp án đúng là: D
Đọc - hiểu
Dịch bài đọc:
Có rất nhiều trang web trên Internet cung cấp danh sách các thành phố tốt nhất trên thế giới để ghé thăm, sinh sống hoặc làm việc. Những danh sách này thường xếp loại các thành phố theo thứ tự, từ 'tốt nhất' đến 'tệ nhất' và dựa trên các dữ kiện và số liệu được cung cấp bởi các tổ chức địa phương hoặc quốc gia.
Chỉ số Thương hiệu Thành phố (CBI) cũng cung cấp danh sách các thành phố tốt nhất và tồi tệ nhất. Tuy nhiên, không giống như các cuộc khảo sát khác, nó dựa trên ý tưởng rằng các thành phố cũng giống như sản phẩm trong cửa hàng. Nó yêu cầu người dân bình thường ở các quốc gia khác xếp hạng các thành phố giống như cách họ xếp hạng một sản phẩm, như nước ngọt hoặc ô tô. Điều đặc biệt khác biệt ở CBI là những người tham gia cuộc khảo sát có thể chưa từng đến thăm các thành phố. Thay vào đó, họ được yêu cầu nói ra những gì họ nghĩ về các thành phố, dựa trên ý kiến của họ về những thứ như tin tức, bài báo hoặc chương trình truyền hình mà họ đã nghe hoặc xem.
Mỗi năm, có khoảng 10.000 người ở 20 quốc gia tham gia khảo sát CBI và họ chấm điểm tổng cộng 50 thành phố. Họ làm điều này bằng cách điền vào một bảng câu hỏi trực tuyến. Có một số loại trong cuộc khảo sát. Chúng bao gồm những thứ như nền kinh tế, giáo dục, môi trường, văn hóa địa phương, khí hậu và cư dân thành phố như thế nào.
Danh sách CBI rất hữu ích vì nó giúp mọi người chọn một nơi tốt để sống, tìm việc làm hoặc đi nghỉ. Nó cũng giúp chính quyền khu vực hiểu được lý do tại sao người dân và doanh nghiệp đến hoặc không đến thành phố của họ, từ đó cho họ thấy những lĩnh vực mà họ có thể phát triển hoặc cải thiện.
Đáp án cần chọn là: D
Quảng cáo
>> 2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hỗ trợ - Hướng dẫn
-
024.7300.7989
-
1800.6947
(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com












