Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
Climate change’s influence on where tourists are taking their vacations will have serious repercussions for some countries dependent on income from travellers.
In Greece, tourism contributes nearly €38 billion (S$55.3 billion) – around 20 per cent of the country’s entire economy, according to the World Travel and Tourism Council. In Italy, where level-three heat alerts – the highest warning – have recently been issued for the cities of Rome, Perugia and Palermo, tourism represents 10 per cent of the country’s economy, according to the latest figures, with one in every eight jobs linked to the industry.
Following Europe’s 2023 summer heatwave, which saw thousands flee from wildfires on the Greek island of Rhodes, there was a 7 per cent rise in expression of concerns about climate change among European travellers, according to the European Travel Commission (ETC), a non-profit association responsible for the promotion of Europe as a travel destination. This followed a decline in interest in southern Mediterranean vacation locations between the summers of 2022 and 2023, with cooler destinations like the Czech Republic, Bulgaria and Denmark becoming more appealing, ETC told CNN.
Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5 dưới đây:
What is the main idea of the passage?
Đáp án đúng là: A
Đáp án cần chọn là: A
The word “their” in paragraph 1 refer to ?
Đáp án đúng là: B
Đáp án cần chọn là: B
The word "linked" in the first paragraph is closest in meaning to______.
Đáp án đúng là: D
Đáp án cần chọn là: D
According to the passage, which statement is NOT MENTIONED ?
Đáp án đúng là: D
Đáp án cần chọn là: D
How does climate change have an impact on economy, as mentioned in the passage?
Đáp án đúng là: A
Nội dung dịch:
Ảnh hưởng của biến đổi khí hậu đối với nơi khách du lịch đi nghỉ sẽ có tác động nghiêm trọng đối với một số quốc gia phụ thuộc vào thu nhập từ khách du lịch.
Tại Hy Lạp, du lịch đóng góp gần 38 tỷ euro (55,3 tỷ đô la Singapore) – khoảng 20% toàn bộ nền kinh tế của đất nước, theo Hội đồng Du lịch và Lữ hành Thế giới. Ở Ý, nơi cảnh báo nắng nóng cấp độ ba – cảnh báo cao nhất – gần đây đã được ban hành cho các thành phố Rome, Perugia và Palermo, du lịch chiếm 10% nền kinh tế của đất nước, theo số liệu mới nhất, cứ tám việc làm thì có một việc làm liên kết với ngành.
Sau đợt nắng nóng mùa hè năm 2023 ở Châu Âu khiến hàng nghìn người phải chạy trốn khỏi đám cháy rừng trên đảo Rhodes của Hy Lạp, mức độ lo ngại về biến đổi khí hậu của du khách Châu Âu đã tăng 7%, theo Ủy ban Du lịch Châu Âu (ETC). hiệp hội lợi nhuận chịu trách nhiệm quảng bá châu Âu như một điểm đến du lịch. Điều này xảy ra sau sự sụt giảm sự quan tâm đến các địa điểm nghỉ dưỡng ở phía nam Địa Trung Hải trong khoảng thời gian từ mùa hè năm 2022 đến năm 2023, trong đó các điểm đến thú vị hơn như Cộng hòa Séc, Bulgaria và Đan Mạch trở nên hấp dẫn hơn, ETC nói với CNN.
Đáp án cần chọn là: A
Quảng cáo
>> 2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hỗ trợ - Hướng dẫn
-
024.7300.7989
-
1800.6947
(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com












