Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 40.
Most people want to be polite and behave well around others. Being polite involves good manners of eating and appropriate ways of greeting and talking to people, and giving and receiving gifts. Polite behaviours may differ from culture to culture.
In the United States, people prefer to shake hands firmly for a few seconds. In some Middle Eastern countries, people hold each other’s hands gently for a longer time. What about eye contact? In some countries, you show respect when you look at someone directly in the eyes. In other parts of the world, to look at someone directly is rude. Another difference is personal space. In North America, people usually stand about an arm’s length apart during a conversation. However, in Latin America, people seem to stand closer.
If you are going to live, work, or study in another country, you should learn about its culture, in this way, you can be polite and make a good impression. Politeness can be good for making friends and doing business as well.
(Adapted from Skills for Success by McVeigh and Bixby)
Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5 dưới đây:
What is the passage mainly about?
Đáp án đúng là: D
Đáp án cần chọn là: D
According to paragraph 2, in which part of the world do people hold hands gently?
Đáp án đúng là: A
Đáp án cần chọn là: A
The word rude in paragraph 2 is closest in meaning to _____.
Đáp án đúng là: B
Đáp án cần chọn là: B
According to paragraph 2, which of the following is NOT mentioned as an example of differences in politeness around the world?
Đáp án đúng là: D
Đáp án cần chọn là: D
The word its in paragraph 3 refers to _____.
Đáp án đúng là: B
Nội dung dịch:
Hầu hết mọi người đều muốn lịch sự và cư xử tốt với người khác. Lịch sự bao gồm cách ăn uống tốt và cách chào hỏi, nói chuyện phù hợp với mọi người, và cách tặng và nhận quà. Hành vi lịch sự có thể khác nhau tùy theo từng nền văn hóa.
Ở Mỹ, mọi người thích bắt tay chặt trong vài giây. Ở một số quốc gia Trung Đông, mọi người nắm tay nhau nhẹ nhàng trong thời gian dài hơn. Còn giao tiếp bằng mắt thì sao? Ở một số quốc gia, bạn thể hiện sự tôn trọng khi nhìn thẳng vào mắt ai đó. Ở những nơi khác trên thế giới, nhìn thẳng vào mắt ai đó là thô lỗ. Một điểm khác biệt nữa là không gian cá nhân. Ở Bắc Mỹ, mọi người thường đứng cách nhau khoảng một cánh tay trong khi trò chuyện. Tuy nhiên, ở Mỹ Latinh, mọi người dường như đứng gần nhau hơn.
Nếu bạn sắp sống, làm việc hoặc học tập ở một quốc gia khác, bạn nên tìm hiểu về văn hóa của quốc gia đó, theo cách này, bạn có thể lịch sự và tạo ấn tượng tốt. Lịch sự có thể tốt cho việc kết bạn và kinh doanh.
(Nguồn: Skills for Success bởi McVeigh and Bixby)
Đáp án cần chọn là: B
Quảng cáo
>> Học trực tuyến lớp 9 và Lộ trình UP10 trên Tuyensinh247.com Đầy đủ khoá học các bộ sách: Kết nối tri thức với cuộc sống; Chân trời sáng tạo; Cánh diều. Lộ trình học tập 3 giai đoạn: Học nền tảng lớp 9, Ôn thi vào lớp 10, Luyện Đề. Bứt phá điểm lớp 9, thi vào lớp 10 kết quả cao. Hoàn trả học phí nếu học không hiệu quả. PH/HS tham khảo chi tiết khoá học tại: Link
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hỗ trợ - Hướng dẫn
-
024.7300.7989
-
1800.6947
(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com










