Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.

The Taj Mahal is a beautiful white marble mausoleum in the city of Agra, India. It is widely considered to be one of the greatest architectural masterpieces in the world and is listed as one of the New Seven Wonders of the World. Every year, the Taj Mahal receives visits from between four and six million tourists from all over the world. Interestingly, less than 500,000 of those visitors are from overseas; the vast majority are from India itself.

UNESCO has designated the building and its grounds as an official World Heritage Site, and there is much concern that the sheer volume of foot traffic may have a negative impact on this wonder of the world. Still, it is hard to blame people in India for wanting to see the Taj, since the growing middle class there finally has the time and leisure to visit their country’s great treasure.

The Taj Mahal was built by the Mughal Emperor Shah Jahan (reigned 1628 - 1658) in honor of the Persian princess Mumtaz Mahal, his beloved third wife. She died in 1631 while bearing their fourteenth child, and Shah Jahan never really recovered from the loss. In 1632, he poured his energy into designing and building the most beautiful tomb ever known for her, on the southern banks of the Yamuna River.

It took some 20,000 artisans more than a decade to build the Taj Mahal complex. The white marble stone is inlaid with floral details carved from precious gems. In places, the stone is carved into delicate vined screens called pierce work so that visitors can see into the next chamber. All of the floors are inlaid with patterned stone, and incised painting in abstract designs adorns the walls. The artisans who did this incredible work were supervised by an entire committee of architects, headed by Ustad Ahmad Lahauri. The cost in modern values was about 53 billion rupees ($827 million US). Construction of the mausoleum was completed around 1648.

(https://www.thoughtco.com)

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
Vận dụng

Which of the following is NOT mentioned as one of the features that beautifies the Taj Mahal?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:786753

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 2:
Vận dụng

Which of the following is NOT true about the Taj Mahal, according to the passage?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:786754

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 3:
Vận dụng

It is NOT stated in the first paragraph that ____.

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:786755

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 4:
Vận dụng

The word its in the second paragraph refers to ____.

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:786756

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 5:
Vận dụng

The word supervised in the fourth paragraph mostly means ____.

Đáp án đúng là:

Câu hỏi:786757

Đáp án cần chọn là:

Quảng cáo

Group 2K9 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>> 2K9 Học trực tuyến - Định hướng luyện thi TN THPT, ĐGNL, ĐGTD ngay từ lớp 11 (Xem ngay) cùng thầy cô giáo giỏi trên Tuyensinh247.com. Bứt phá điểm 9,10 chỉ sau 3 tháng, tiếp cận sớm các kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com