Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Nepal has made important progress over the past few years to promote equality, but the country still has one of the highest rates of child marriage in the world. 41% of Nepalese girls are married before the age of 18.

Poverty is both a cause and consequence of child marriage in Nepal. Girls from the wealthiest families marry 2 years later than those from the poorest, who are seen as an economic burden, and who drop out of school and earn little money.

Food insecurity plays an important role too. Nepalese families that do not have enough food to eat are more likely to marry their daughters at a young age to decrease the financial burden. One study shows that 91% of people who had secure access to food married over the age of 19.

Dowry is also common practice in many communities. Parents marry their daughters as soon as possible because the money they have to pay to the groom’s family is higher if their daughter is older. Since 2010, the legal age of marriage is 20 for both men and women, or 18 with parental consent, according to the Nepalese Country Code.

The law states that punishment for child marriage is imprisonment for up to three years and a fine of up to 10,000 rupees (£102). But reports suggest that this law is rarely applied. There has been quite a lot of progress in Nepal over the past 3 years with a clear government commitment to ending child marriage and civil society cooperation. The Ministry of Women, Children and Social Welfare is currently developing Nepal’s first national strategy on child marriage in collaboration with UNICEF Nepal and Girls Not Brides Nepal. However, the post-earthquake and post-fuel crisis environment has meant progress is slow and the national strategy has been delayed.

(Adapted from http://www.girlsnotbrides.org/)

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
Vận dụng

It can be inferred from the passage _________.

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:786759

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 2:
Vận dụng

Which of the following best serves as the title for the passage?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:786760

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 3:
Vận dụng

The word "those" in paragraph 2 refers to ________.

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:786761

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 4:
Vận dụng

According to the last paragraph, how many years will a rule-breaker spend in jail?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:786762

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 5:
Vận dụng

The word "burden” in paragraph 3 is closest in meaning to ________.

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:786763

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 6:
Vận dụng

The word "imprisonment” in the last paragraph could be best replaced by _________.

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:786764

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 7:
Vận dụng

According to paragraph 2, in Nepal, girls from needy families ________.

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:786765

Đáp án cần chọn là: C

Quảng cáo

Group 2K9 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>> 2K9 Học trực tuyến - Định hướng luyện thi TN THPT, ĐGNL, ĐGTD ngay từ lớp 11 (Xem ngay) cùng thầy cô giáo giỏi trên Tuyensinh247.com. Bứt phá điểm 9,10 chỉ sau 3 tháng, tiếp cận sớm các kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com