Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 20 to 24.
Most Americans look forward to their vacations. Most American employees receive an annual vacation with pay, and it is traditional to use this time off for travel.
Travelling within the United States is very popular because foreign travel generally takes more time and money. However, those who want to travel outside the USA are free to go almost every where. Obtaining a passport is not difficult. Every year about thirteen million people travel abroad. The most popular periods are during the summer and the two-week school break on Christmas and New Year holidays. These periods are also the most crowded and the most expensive time to travel, so people who can adjust their schedules sometimes choose to travel in the autumn.
American tourists often travel by car. Most families own a car, and those who do not have a car can rent one. Cars are usually the most economical way to travel, especially for families. It is also fairly fast and convenient. Excellent highways with motels and restaurants nearby connect the nation’s major cities. They enable tourists to travel at a speed of 55 to 66 miles an hour. Tourists that want to travel faster often fly to their destination and then rent a car when they get there.
Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5 dưới đây:
According to the writer, most American employees traditionally use their annual vacations for _____.
Đáp án đúng là: D
Đọc lại đoạn 1: “Most American employees receive an annual vacation with pay, and it is traditional to use this time off for travel.”
“Hầu hết nhân viên Mỹ đều được nghỉ phép hàng năm có lương và theo truyền thống, họ thường dùng thời gian nghỉ này để đi du lịch.”
Tìm keyword → traditional … use … for travel
Đáp án cần chọn là: D
In the USA, to obtain a passport is _____.
Đáp án đúng là: A
Tìm thông tin có chứa keyword USA => Đoạn 2 có câu: “However, those who want to travel outside the USA are free to go almost every where. Obtaining a passport is not difficult.”
“Tuy nhiên, những người muốn đi du lịch nước ngoài có thể tự do đi lại hầu như khắp mọi nơi. Việc xin hộ chiếu không hề khó.”
Đáp án cần chọn là: A
There are many American people travelling _____.
Đáp án đúng là: B
Đọc lướt và bắt keyword từ trong câu hỏi American và các từ khóa về lễ hội, ngày kỷ niệm ở đáp án
Đoạn 2: “The most popular periods are during the summer and the two-week school break on Christmas and New Year holidays.”
“Thời gian phổ biến nhất là vào mùa hè và kỳ nghỉ học kéo dài hai tuần vào dịp Giáng sinh và năm mới.”
Đáp án cần chọn là: B
According to the passage, which of the following is NOT true?
Đáp án đúng là: C
Đọc và kiểm tra từng lựa chọn so với bài.
Dịch câu hỏi: According to the passage, which of the following is NOT true?
Theo đoạn văn, câu nào sau đây KHÔNG đúng?
Đáp án cần chọn là: C
The word “They” in paragraph 3 refers to _____.
Đáp án đúng là: B
Đoạn 3: “Excellent highways with motels and restaurants nearby connect the nation’s major cities. They enable tourists to travel at a speed of 55 to 66 miles an hour.”
“Những xa lộ tuyệt vời với các nhà nghỉ và nhà hàng gần đó kết nối các thành phố lớn của đất nước. Chúng cho phép du khách di chuyển với tốc độ từ 88 đến 100 km/giờ.”
“They” = chủ ngữ chính của câu trước → highways
Đáp án cần chọn là: B
Quảng cáo
>> Học trực tuyến lớp 9 và Lộ trình UP10 trên Tuyensinh247.com Đầy đủ khoá học các bộ sách: Kết nối tri thức với cuộc sống; Chân trời sáng tạo; Cánh diều. Lộ trình học tập 3 giai đoạn: Học nền tảng lớp 9, Ôn thi vào lớp 10, Luyện Đề. Bứt phá điểm lớp 9, thi vào lớp 10 kết quả cao. Hoàn trả học phí nếu học không hiệu quả. PH/HS tham khảo chi tiết khoá học tại: Link
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hỗ trợ - Hướng dẫn
-
024.7300.7989
-
1800.6947
(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com










