Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions

      Most people can remember a phone number for up to thirty seconds. When this short amount of time elapses, however, the numbers are erased from the memory. How did the information get there in the first place? Information that makes its way to the short term memory (STM) does so via the sensory storage area. The brain has a filter which only allows stimuli that is of immediate interest to pass on to the STM, also known as the working memory.

      There is much debate about the capacity and duration of the short term memory. The most accepted theory comes from George A. Miller, a cognitive psychologist who suggested that humans can remember approximately seven chunks of information. A chunk is defined as a meaningful unit of information, such as a word or name rather than just a letter or number. Modern theorists suggest that one can increase the capacity of the short term memory by chunking, or classifying similar information together. By organizing information, one can optimize the STM, and improve the chances of a memory being passed on to long term storage.

     When making a conscious effort to memorize something, such as information for an exam, many people engage in "rote rehearsal". By repeating something over and over again, one is able to keep a memory alive. Unfortunately, this type of memory maintenance only succeeds if there are no interruptions. As soon as a person stops rehearsing the information, it has the tendency to disappear.

     When a pen and paper are not handy, people often attempt to remember a phone number by repeating it aloud. If the doorbell rings or the dog barks to come in before a person has the opportunity to make a phone call, he will likely forget the number instantly. Therefore, rote rehearsal is not an efficient way to pass information from the short term to long term memory. A better way is to practice "elaborate rehearsal". This involves assigning semantic meaning to a piece of information so that it can be filed along with other pre-existing long term memories.

      Encoding information semantically also makes it more retrievable. Retrieving information can be done by recognition or recall. Humans can easily recall memories that are stored in the long term memory and used often; however, if a memory seems to be forgotten, it may eventually be retrieved by prompting.

     The more cues a person is given (such as pictures), the more likely a memory can be retrieved. This is why multiple choice tests are often used for subjects that require a lot of memorization.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
According to the passage, how do memories get transferred to the STM?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:126439
Giải chi tiết

Thông tin ở câu số 4 đoạn 1: “Information that makes its way to the short term memory (STM) does so via the sensory storage area.”

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 2:
The word elapses in paragraph 1 is closest in meaning to:

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:126440
Giải chi tiết

“elapse” = “pass”: trôi qua (thường nói về thời gian)

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 3:
All of the following are mentioned as places in which memories are stored EXCEPT the_______.

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:126441
Giải chi tiết

“STM”, “sensory storage area” và “long term memory” đều được nhắc đến trong bài:

- Information that makes its way to the short term memory (STM) does so via the sensory storage area. (đoạn 1)

- By organizing information, one can optimize the STM, and improve the chances of a memory being passed on to long term storage. (cuối đoạn 2)

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 4:
Why does the author mention a dog's bark?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:126442
Giải chi tiết

THông tin: “If the doorbell rings or the dog barks to come in before a person has the opportunity to make a phone call, he will likely forget the number instantly.” Tức là: “a type of interruption”

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 5:
How do theorists believe a person can remember more information in a short time?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:126443
Giải chi tiết

THông tin ở cuối đoạn 2: “By organizing information, one can optimize the STM, and improve the chances of a memory being passed on to long term storage.”

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 6:
The author believes that rote rotation is________. A.                          B. C.     D.

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:126444
Giải chi tiết

THông tin:

- many people engage in "rote rehearsal". By repeating something over and over again, one is able to keep a memory alive.

- one can increase the capacity of the short term memory by chunking…

Vì thế có thể thấy “rote rotation” hiệu suất cao hơn “chunking”

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 7:
The word “it” in the last paragraph refers to______.

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:126445
Giải chi tiết

“it” được thay thế cho “information” trong vế trước: “Encoding information semantically also makes it more retrievable.”

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 8:
The word elaborate in paragraph 3 is closest in meaning to_____.

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:126446
Giải chi tiết

“elaborate” = “complex”: tỉ mỉ, công phu, phức tạp

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 9:
Which of the following is NOT supported by the passage?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:126447
Giải chi tiết

Trong bài chỉ viết: “multiple choice tests are often used for subjects that require a lot of memorization.” Chứ không đồng nghĩa rằng: “Multiple choice exams are the most difficult.”

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 10:
The word cues in the passage is closest in meaning to_______.

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:126448
Giải chi tiết

“cue” = ”clue”: dấu hiệu, cảnh báo (ví dụ như 1 từ, 1 cụm từ, bức tranh,…nào đó có khả năng làm dấu hiệu)

Đáp án cần chọn là: D

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com