Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 39 to 43.

For many years, schoolchildren in the US have been taken on “field trips” to cultural institutions and historical sites. Despite these trips involving some expense and disruption to class timetables, educators arrange them in the belief that schools exist not only to teach economically useful skills, but also to produce civilized young people who appreciate the arts and culture.

However, there have been increasing signs in recent years that the attitude towards field trips is changing, with a significant decrease in the number of tours organized for school groups. A survey carried out by a group of school administrators found that over half the schools they asked had decided to cancel trips planned for the next academic year.

So what are the reasons for this change? The most obvious one is the issue of finance. Because there are increasing demands on their funds, schools are forced to make a difficult choice about how to spend the limited money they have. Field trips are an obvious thing to cut since they are seen by many as a luxury. A large number of school heads also consider days spent away from school a waste of time, believing that the only worthwhile use of students' time is spent preparing for exams in the classroom.

But why should anybody worry if schoolchildren go on fewer trips? Those that believe this is a negative development in education would say that cultural field trips contribute to the development of students into well- educated adults who have a healthy interest in history and the arts. Researchers warn that if schools cut field trips, then valuable opportunities to broaden and enrich children's learning experiences are lost.

(Adapted from Exam Booster by Helen Chilton, Sheila Dignen, Mark Fountain and Frances Treloar)

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
Vận dụng

What is the passage mainly about?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:490672

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 2:
Thông hiểu

According to paragraph 1, educators believe that through field trips, children can _______ .

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:490673

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 3:
Nhận biết

The word “they” in paragraph 2 refers to _______ .

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:490674

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 4:
Thông hiểu

The phrase “a luxury” in paragraph 3 mostly describes something which is _______ .

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:490675

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 5:
Vận dụng

According to the passage, which of the following is TRUE?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:490676

Đáp án cần chọn là: D

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com