Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 2 - Ngày 27-28/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

In recent years, the educational landscape has undergone significant changes. These changes have prompted the trend toward student-centred learning and the focus of lifelong learning skills.

Lifelong learning transcends traditional education, encouraging students to continuously seek knowledge, skills, and experiences throughout their lives.

Lifelong learning is an on going pursuit of knowledge, skills, and personal development throughout an individual’s life. It’s not confined to formal education and is often identified as self-motivated learning. The 21st century has seen a global shift into a knowledge-based economy as opposed to the labour-based economy of the previous century. As a result, lifelong learning is absolutely essential if an individual wants to thrive in the adult work-force.

The Organization for Economic Cooperation and Development explained in a 2019 report that “research suggests that, should current cutting-edge technology become widespread, 32% of current jobs are likely to see significant changes in how they are carried out and a further 14% of jobs could be completely automated.” This means that if working adults don’t learn and adapt to those changes, they will not be able to keep up with the evolving economy.

A vision for nurturing lifelong learners involves developing a classroom where every student leaves equipped with the tools, attitudes, and strength needed to thrive in an ever-changing world.

You can empower students to become lifelong learners, equipped with the skills and mindset needed for a dynamic and unknown future. By implementing strategies that promote curiosity, self-directed learning, and combining approaches, you can cultivate a culture of lifelong learning.

Adapted from: https://www.studiesweekly.com/creating-a-passion-for-lifelong-learning/

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
Vận dụng

What would be the best title for the passage?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:842297
Phương pháp giải

Đang cập nhật ...

Giải chi tiết

Đang cập nhật ...

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 2:
Thông hiểu

What is the primary focus of the educational changes mentioned in the passage?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:842298
Phương pháp giải

Đang cập nhật ...

Giải chi tiết

Đang cập nhật ...

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 3:
Thông hiểu

The word transcendsin paragraph 2 is CLOSEST in meaning to __________.

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:842299
Phương pháp giải

Đang cập nhật ...

Giải chi tiết

Đang cập nhật ...

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 4:
Nhận biết

The word Itin paragraph 3 refers to __________.

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:842300
Phương pháp giải

Đang cập nhật ...

Giải chi tiết

Đang cập nhật ...

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 5:
Thông hiểu

According to the passage, what is lifelong learning primarily characterised by?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:842301
Phương pháp giải

Đang cập nhật ...

Giải chi tiết

Đang cập nhật ...

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 6:
Thông hiểu

How can educators nurture lifelong learners, as suggested in the passage?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:842302
Phương pháp giải

Đang cập nhật ...

Giải chi tiết

Đang cập nhật ...

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 7:
Vận dụng

Which can be inferred from the passage?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:842303
Phương pháp giải

Đang cập nhật ...

Giải chi tiết

Đang cập nhật ...

Đáp án cần chọn là: C

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com