Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions

Diet and Exercise

Many people seem to believe that there is a magic diet formula that will guarantee weight loss. This is a fallacy. Most fad diet, if followed conscientiously, will result in weight loss due to the reduction in calories. However, they are nearly always too monotonous and sometimes too unhealthy to be followed in the long term. Worse, fad dieters who don't become physically active and learn to eat sensibly will eventually regain the weight they lost, and often even more.

          Some of the most popular fad diets in recent years have been low-carbohydrate programs, which work by making the body produce ketones. Ketones are normal and efficient source of energy for the human body. When the intake of carbohydrates is severely restricted, body fats are broken down into fatty acids that can be used as fuel. The fatty acids may be incompletely metabolized, yielding ketones. When your body is producing ketones, and using them as fuel, this is called ketosis. Most diets based on ketosis do not limit the consumption of protein, fat, or total calories. As a result, their fat content tends to be very high. Promoters claim that ketosis will lead to increased metabolism of unwanted fat, even if the calories are not reduced. This is not entirely true; calorie reduction is likely to occur because of the diet's lack of appealing foods. This is not conductive to forming sensible eating habits.

          The most widely used low-carbohydrate diet is the one advocated by the late Robert Atkins M.D, of New York City. Under the Atkins program, the dieter is permitted to eat unlimited amounts of non-carbohydrate foods "when hungry". The American Medical Association and many individual experts have warned that the unlimited intake of saturated fat under Atkins food plan can increase the dieter's risk of heart disease. In 2000, researchers at the University of Kentucky did a computer analysis of a week's worth of sample menus and reported several alarming findings: the diet contained 59% fat; it provided fewer servings of grains, vegetables, and fruits than recommended by most nutritionists, and while it can produce short-term weight loss, long-term use is likely to increase the risk of both cardiovascular disease and cancer. The weight loss usually doesn't last, either. As ketosis begins, weight will be shed quickly, giving the misleading impression that significant fat reduction is taking place. In fact, most of the weight loss is water rather than fat; the lost water is regained quickly when a normal diet is resumed. Appetite, which is often reduced during ketosis, also returns.

          Atkins advocated his diet for more than 30 years and claimed that more than 60,000 patients treated at his centre had used his diet as their primary protocol for losing weight. Yet he never published any study in which people who used this program were monitored over a period of several years. Besides the dubiousness of its effects in the long term, the Atkins diet shares another shortcoming of all fad diets: inflexibility. People are different, with different health problems and genetic characteristics, and no single diet is right for everyone.

          An additional downside to the recent craze for low-carbohydrate diets is that it has encouraged food companies to market low-carbohydrate foods for people who want to "watch their carbs". Most of these foods are much higher in fat than the foods they are designed to replace. "Low-carb” advertising is encouraging both dieters and non-dieters to eat high-fat foods, which is exactly the opposite of medical and nutrition authorities have been arguing for decades. Following a low-carbohydrate diet under medical supervision may make sense for some people, but a population-wide increase in fat consumption would be a public health disaster.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
What is the topic of the passage?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:125111
Giải chi tiết

C

Thông tin ở câu đoạn đầu tiên: “they are sometimes too unhealthy to be followed in long term” và những đoạn sau đó làm rõ các vấn đề diễn ra với fad diets.

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 2:
It can be inferred from the passage that the author thinks fad diets in general ______.

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:125112
Giải chi tiết

B

Thông tin: “they are nearly always too monotonous and sometimes too unhealthy to be followed in long term” = unhealthy, too little variety.

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 3:
Which of the following is an effect of ketosis?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:125113
Giải chi tiết

B

Thông tin ở đoạn 3: “In fact, most of the weight loss is water rather than fat; the lost water is regained quickly when a normal diet is resumed.”

Đáp án cần chọn là: B

Câu hỏi số 4:
The word their in paragraph 2 refers to_____.

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:125114
Giải chi tiết

A

“their” được thay thế cho “most diets” ở câu trước.

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 5:
According to the passage , which of the following is true of the Atkins diet?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:125115
Giải chi tiết

C

Thông tin ở đoạn 3: “it provided fewer servings of grains, vegetables, and fruits than recommended by most nutritionists”

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 6:
The word conscientiously in paragraph 1 could best be replaced by ______.

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:125116
Giải chi tiết

C

“conscientiously” = “correctly”: chính xác, xác đáng

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 7:
The phrase is not conductive to in paragraph 2 is closest meaning to ______.

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:125117
Giải chi tiết

D

“not conducive to” = “does not encourage”: không khuyến khích, không dẫn đến (trình trạng, hoạt động nào đó…)

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 8:
It can be inferred that the author’s biggest objection to Atkins diet is that ______

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:125118
Giải chi tiết

C

Thông tin ở đoạn số 4: “Under the Atkins program, the dieter is permitted to eat unlimited amounts of non-carbohydrate foods "when hungry".”

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 9:
Which of the following best expresses the essential information in the highlighted sentence in the passage?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:125119
Giải chi tiết

A

“As ketosis begins, weight will be shed quickly, giving the misleading impression that significant fat reduction is taking place.”: trong quá trình ketosis diễn ra, cân nặng được giảm nhanh, khiến nhiều người nhầm tưởng là quá trình giảm béo đang diễn ra. Câu đồng nghĩa là A: “Ketosis causes weight loss at first, leading people to wrongly believe that they are losing fat.”

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 10:
Why does the author mention 30 years and 60,000 people in paragraph 4?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:125120
Giải chi tiết

B

Thông tin: “Atkins advocated his diet for more than 30 years and claimed that more than 60,000 patients treated at his centre” -> diet is very popular

Đáp án cần chọn là: B

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com