Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 30 to 34.

Visitors to London are struck by the proud splendour and glamour of one of the world's oldest capitals, admiring iconic sites like Big Ben, the Palace of Westminster and Buckingham Palace. However, visitors seeking a glimpse into the city's everyday life should not miss Portobello Market, which is the most-visited market in London.

This vibrant market has been featured in a number of films, documentaries and bestselling books, the most famous being the film ''Notting Hill'' starring Hugh Grant and Julia Roberts, which brought Portobello Market to the attention of audiences all over the world.

Portobello Market is divided into different sections selling second-hand items, clothing, jewellery, souvenirs and vegetables. The most sought-after area is devoted to antiques. Visitors may feel overwhelmed as there are over 1,000 booths manned by antique dealers from throughout England. It's a great fun to browse through antique cameras, watches, pottery and paintings that date back 300 years. They are sold at different prices, so it's possible to find a few good bargains. It seems that both buyers and sellers look forward to the weekends when  they can meet and escape the city's fast pace at Portobello Market.

When tired from exploring the market, visitors can drop into the nearby food courts to savour an Indian curry, Italian pizza or sandwiches from Europe. It's a great pleasure to drink a cappuccino while listening to street performers. These represent the lively fun of Portobello Market, offering exciting experiences that keep people coming back.

(Adapted from ''Heritage'' - Vietnam Airlines in-flight magazine)

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
Vận dụng

What is the passage mainly about?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:358856
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 2:
Thông hiểu

According to the passage, Portobello Market has been featured in all of the following EXCEPT              .

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:358857
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 3:
Nhận biết

The word ''they'' in paragraph 3 refers to                   .

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:358858
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 4:
Thông hiểu

Visitors to the antique area may feel overwhelmed because                   .

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:358859
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 5:
Thông hiểu

The word ''savour'' in paragraph 4 mostly means             .

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:358860
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com