Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Giỏ hàng của tôi

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 3 to 9.

Dorothea Dix was born in the tiny village of Hampden, Maine, in 1802. She was brought up by her grandmother in Boston. When only nineteen years old, she established the Dix Mansion School for girls in Boston. There was no lack of students, and the school provided a good source of income for her and her two brothers. In 1836, however, her health failed. She suffered most of her life from "lung trouble" and depression. She was forced to stop teaching and had to close her school.

Later that same year, having partially recovered, Dix set off for Italy but never reached her destination. She had to halt her journey in England. During this time, she became friends with Samuel Tuke, from whom she learned new methods for taking care of the mentally ill.

Returning to the United States, Dix volunteered to teach classes at a prison for women in Massachusetts. When she went to the lower level of the jail where the mentally ill were housed, she was shocked to see that they were treated far worse even than ordinary criminals, living in miserable conditions. She vowed to spend the rest of her life improving conditions for the mentally ill. Dix spent the next eighteen months touring Massachusetts prisons and local jails, documenting and exposing inhumane conditions. Her reports led to legislative reforms in Massachusetts, setting the stage for her nationwide advocacy.

When the Civil War broke out in 1861, Dix volunteered to form the Army Nursing Corps. At first, military authorities, who were not accustomed to female nurses, were skeptical, but she convinced them that women could perform this work acceptably. She recruited over 3,000 women and raised money for medical supplies for the troops. Under her leadership, army nursing care greatly improved.

After the war, Dix returned to her life's work and resumed her travels. Her work in support of better care for the mentally ill resulted in the restructuring of many hospitals both in the United States and abroad. She asked the federal government to use the income from public lands to help poor mental patients, and although both houses of Congress approved this bill, President Pierce vetoed it. Even though this plan failed, Dix was able to arouse concern for the problem of mental illness all over the United States as well as in Canada and Europe.

(Adapted from https://www.womenshistory.org/education-resources/biographies/dorothea-dix)

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 3 to 9.

Dorothea Dix was born in the tiny village of Hampden, Maine, in 1802. She was brought up by her grandmother in Boston. When only nineteen years old, she established the Dix Mansion School for girls in Boston. There was no lack of students, and the school provided a good source of income for her and her two brothers. In 1836, however, her health failed. She suffered most of her life from "lung trouble" and depression. She was forced to stop teaching and had to close her school.

Later that same year, having partially recovered, Dix set off for Italy but never reached her destination. She had to halt her journey in England. During this time, she became friends with Samuel Tuke, from whom she learned new methods for taking care of the mentally ill.

Returning to the United States, Dix volunteered to teach classes at a prison for women in Massachusetts. When she went to the lower level of the jail where the mentally ill were housed, she was shocked to see that they were treated far worse even than ordinary criminals, living in miserable conditions. She vowed to spend the rest of her life improving conditions for the mentally ill. Dix spent the next eighteen months touring Massachusetts prisons and local jails, documenting and exposing inhumane conditions. Her reports led to legislative reforms in Massachusetts, setting the stage for her nationwide advocacy.

When the Civil War broke out in 1861, Dix volunteered to form the Army Nursing Corps. At first, military authorities, who were not accustomed to female nurses, were skeptical, but she convinced them that women could perform this work acceptably. She recruited over 3,000 women and raised money for medical supplies for the troops. Under her leadership, army nursing care greatly improved.

After the war, Dix returned to her life's work and resumed her travels. Her work in support of better care for the mentally ill resulted in the restructuring of many hospitals both in the United States and abroad. She asked the federal government to use the income from public lands to help poor mental patients, and although both houses of Congress approved this bill, President Pierce vetoed it. Even though this plan failed, Dix was able to arouse concern for the problem of mental illness all over the United States as well as in Canada and Europe.

(Adapted from https://www.womenshistory.org/education-resources/biographies/dorothea-dix)

Quảng cáo

Câu 1: Which of the following is the best title for the passage?

A. Dorothoa Dix: Early Education and Achievements

B. The Dix Mansion School: An Educational Legacy

C. Battling Mental Illness: Dorothea Dix's Struggles

D. A Life Dedicated to Mental Health Reform

Câu hỏi : 673700
Phương pháp giải:
Đọc – Tiêu đề
  • Đáp án : D
    (0) bình luận (0) lời giải

    Giải chi tiết:

    Tiêu đề nào sau đây là tiêu đề phù hợp nhất cho đoạn văn?

    A. Dorothoa Dix: Giáo dục sớm và thành tích

    B. Trường Dix Mansion: Di sản giáo dục

    C. Chiến đấu với bệnh tâm thần: Cuộc đấu tranh của Dorothea Dix

    D. Một cuộc đời cống hiến cho việc cải cách sức khỏe tâm thần

    Lời giải sai Bình thường Khá hay Rất Hay
Xem bình luận

Câu 2: According to paragraph 1, the Dix Mansion school closed because __________.

A. Dix could not attract enough students

B. Dix decided to travel to Europe

C. Dix had to take care of her brothers

D. Dix was in poor health

Câu hỏi : 673701
Phương pháp giải:
Đọc – Chi tiết
  • Đáp án : D
    (0) bình luận (0) lời giải

    Giải chi tiết:

    Theo đoạn 1, trường Dix Mansion đóng cửa vì __________.

    A. Dix không thể thu hút đủ sinh viên

    B. Dix quyết định đi du lịch Châu Âu

    C. Dix phải chăm sóc các anh trai của cô

    D. Dix sức khỏe kém

    Thông tin:

    In 1836, however, her health failed. She suffered most of her life from "lung trouble" and depression. She was forced to stop teaching and had to close her school.

    Tạm dịch:

    Tuy nhiên, vào năm 1836, sức khỏe của bà suy yếu. Cô ấy phải chịu đựng phần lớn cuộc đời của mình vì "bệnh phổi" và trầm cảm. Cô buộc phải ngừng giảng dạy và phải đóng cửa trường học.

    Lời giải sai Bình thường Khá hay Rất Hay
Xem bình luận

Câu 3: The word ordinary in paragraph 3 is closest in meaning to ___________.

A. typical

B. familiar

C. natural

D. popular

Câu hỏi : 673702
Phương pháp giải:
Đọc – Từ vựng
  • Đáp án : D
    (0) bình luận (0) lời giải

    Giải chi tiết:

    Từ “ordinary” ở đoạn 3 có nghĩa gần nhất với ___________.

    A. điển hình

    B. quen thuộc

    C. tự nhiên

    D. phổ biến

    Thông tin:

    When she went to the lower level of the jail where the mentally ill were housed, she was shocked to see that they were treated far worse even than ordinary criminals, living in miserable conditions.

    Tạm dịch:

    Khi đến tầng dưới của nhà tù, nơi giam giữ những người mắc bệnh tâm thần, cô bị sốc khi thấy họ bị đối xử còn tệ hơn nhiều so với những tội phạm bình thường, sống trong điều kiện khốn khổ.

    Lời giải sai Bình thường Khá hay Rất Hay
Xem bình luận

Câu 4: The word them in paragraph 4 refers to ___________.

A. female nurses

B. the troops

C. military authorities

D. nursing corps

Câu hỏi : 673703
Phương pháp giải:
Đọc – Từ thay thế
  • Đáp án : C
    (0) bình luận (0) lời giải

    Giải chi tiết:

    Từ “them” trong đoạn 4 đề cập đến ___________.

    A. nữ y tá

    B. quân đội

    C. chính quyền quân sự

    D. quân đoàn điều dưỡng

    Thông tin:

    At first, military authorities, who were not accustomed to female nurses, were skeptical, but she convinced them that women could perform this work acceptably.

    Tạm dịch:

    Lúc đầu, các nhà chức trách quân sự, những người không quen với nữ y tá, tỏ ra nghi ngờ, nhưng cô thuyết phục họ rằng phụ nữ có thể thực hiện công việc này một cách chấp nhận được.

    Lời giải sai Bình thường Khá hay Rất Hay
Xem bình luận

Câu 5: The word vetoed in paragraph 5 is closest in meaning to ____________.

A. admitted

B. accepted

C. avoided

D. refused

Câu hỏi : 673704
Phương pháp giải:
Đọc – Từ vựng
  • Đáp án : D
    (0) bình luận (0) lời giải

    Giải chi tiết:

    Từ “vetoed” trong đoạn 5 có nghĩa gần nhất với ____________.

    A. thừa nhận

    B. chấp nhận

    C. tránh

    D. từ chối

    Thông tin:

    She asked the federal government to use the income from public lands to help poor mental patients, and although both houses of Congress approved this bill, President Pierce vetoed it.

    Tạm dịch:

    Bà yêu cầu chính phủ liên bang sử dụng thu nhập từ đất công để giúp đỡ những bệnh nhân tâm thần nghèo, và mặc dù cả hai viện của Quốc hội đều thông qua dự luật này nhưng Tổng thống Pierce đã phủ quyết nó.

    Lời giải sai Bình thường Khá hay Rất Hay
Xem bình luận

Câu 6: Which of the following is NOT TRUE according to the passage?

A. Dix's health struggles significantly impacted her life and work.

B. Dix failed to use the revenue from public lands to help poor mental patients.

C. Dix's journey to Italy in 1836 was successful and provided her with new methods.

D. The tour to Massachusetts prisons and jails paved the way for Dix's nationwide advocacy.

Câu hỏi : 673705
Phương pháp giải:
Đọc – Chi tiết
  • Đáp án : C
    (0) bình luận (0) lời giải

    Giải chi tiết:

    Điều nào sau đây KHÔNG ĐÚNG theo đoạn văn?

    A. Dix đã ảnh hưởng đáng kể đến cuộc sống và công việc của cô.

    B. Dix đã thất bại trong việc sử dụng số tiền thu được từ đất công để giúp đỡ những bệnh nhân tâm thần nghèo.

    C. Dix đến Ý năm 1836 đã thành công và cung cấp cho bà những phương pháp mới.

    D. Chuyến tham quan tới các nhà tù và trại giam ở Massachusetts đã mở đường cho hoạt động vận động toàn quốc của Dix.

    Thông tin:

    Later that same year, having partially recovered, Dix set off for Italy but never reached her destination. She had to halt her journey in England.

    Tạm dịch:

    Cuối năm đó, khi đã bình phục một phần, Dix lên đường đến Ý nhưng không bao giờ đến đích. Cô đã phải dừng cuộc hành trình của mình ở Anh.

    Lời giải sai Bình thường Khá hay Rất Hay
Xem bình luận

Câu 7: Which of the following can be inferred from the passage?

A. Dorothea Dix's primary focus was on establishing schools for girls in Boston.

B. Dorothea Dix's interest in the improvement of mental health emerged after her experiences in a prison.

C. Dorothea Dix's advocacy for the mentally ill was limited to the United States.

D. Dorothea Dix's involvement in the Army Nursing Corps had no impact on army nursing care.

Câu hỏi : 673706
Phương pháp giải:
Đọc – Chi tiết
  • Đáp án : B
    (0) bình luận (0) lời giải

    Giải chi tiết:

    Điều nào sau đây có thể được suy ra từ đoạn văn?

    Trọng tâm chính của

    A. Dorothea Dix là thành lập trường học dành cho nữ sinh ở Boston.

    B. Dorothea Dix đến việc cải thiện sức khỏe tâm thần xuất hiện sau trải nghiệm của cô trong tù.

    C. Dorothea Dix đối với người bệnh tâm thần chỉ giới hạn ở Hoa Kỳ.

    D. Dorothea Dix vào Quân đoàn Điều dưỡng Quân đội không ảnh hưởng gì đến việc chăm sóc điều dưỡng của quân đội.

    Thông tin:

    Returning to the United States, Dix volunteered to teach classes at a prison for women in Massachusetts. When she went to the lower level of the jail where the mentally ill were housed, she was shocked to see that they were treated far worse even than ordinary criminals, living in miserable conditions. She vowed to spend the rest of her life improving conditions for the mentally ill. Dix spent the next eighteen months touring Massachusetts prisons and local jails, documenting and exposing inhumane conditions. Her reports led to legislative reforms in Massachusetts, setting the stage for her nationwide advocacy.

    Tạm dịch:

    Trở về Hoa Kỳ, Dix tình nguyện dạy các lớp tại một nhà tù dành cho phụ nữ ở Massachusetts. Khi đến tầng dưới của nhà tù, nơi giam giữ những người mắc bệnh tâm thần, cô bị sốc khi thấy họ bị đối xử còn tệ hơn nhiều so với những tội phạm bình thường, sống trong điều kiện khốn khổ. Cô thề sẽ dành phần đời còn lại của mình để cải thiện điều kiện cho những người mắc bệnh tâm thần. Dix dành mười tám tháng tiếp theo để tham quan các nhà tù ở Massachusetts và các nhà tù địa phương, ghi lại và vạch trần những điều kiện vô nhân đạo. Các báo cáo của bà đã dẫn đến những cải cách lập pháp ở Massachusetts, tạo tiền đề cho việc vận động chính sách của bà trên toàn quốc.

    Chú ý:

    Nội dung dịch:

    Dorothea Dix sinh ra tại ngôi làng nhỏ bé Hampden, Maine, vào năm 1802. Cô được bà ngoại nuôi dưỡng ở Boston. Khi mới mười chín tuổi, cô đã thành lập Trường Dix Mansion dành cho nữ sinh ở Boston. Không thiếu học sinh, trường học mang lại nguồn thu nhập khá cho cô và hai anh trai. Tuy nhiên, vào năm 1836, sức khỏe của bà suy yếu. Cô ấy phải chịu đựng phần lớn cuộc đời của mình vì "bệnh phổi" và trầm cảm. Cô buộc phải ngừng giảng dạy và phải đóng cửa trường học.

    Cuối năm đó, khi đã bình phục một phần, Dix lên đường đến Ý nhưng không bao giờ đến đích. Cô đã phải dừng cuộc hành trình của mình ở Anh. Trong thời gian này, cô kết bạn với Samuel Tuke, người mà từ đó cô đã học được những phương pháp mới để chăm sóc người bệnh tâm thần.

    Trở về Hoa Kỳ, Dix tình nguyện dạy các lớp tại một nhà tù dành cho phụ nữ ở Massachusetts. Khi đến tầng dưới của nhà tù, nơi giam giữ những người mắc bệnh tâm thần, cô bị sốc khi thấy họ bị đối xử còn tệ hơn nhiều so với những tội phạm bình thường, sống trong điều kiện khốn khổ. Cô thề sẽ dành phần đời còn lại của mình để cải thiện điều kiện cho những người mắc bệnh tâm thần. Dix dành mười tám tháng tiếp theo để tham quan các nhà tù ở Massachusetts và các nhà tù địa phương, ghi lại và vạch trần những điều kiện vô nhân đạo. Các báo cáo của bà đã dẫn đến những cải cách lập pháp ở Massachusetts, tạo tiền đề cho việc vận động chính sách của bà trên toàn quốc.

    Khi Nội chiến nổ ra vào năm 1861, Dix tình nguyện thành lập Quân đoàn Điều dưỡng. Lúc đầu, các nhà chức trách quân sự, những người không quen với nữ y tá, tỏ ra nghi ngờ, nhưng cô thuyết phục họ rằng phụ nữ có thể thực hiện công việc này một cách chấp nhận được. Cô đã tuyển dụng hơn 3.000 phụ nữ và quyên tiền mua vật tư y tế cho quân đội. Dưới sự lãnh đạo của bà, việc chăm sóc điều dưỡng của quân đội đã được cải thiện rất nhiều.

    Sau chiến tranh, Dix quay lại với công việc của đời mình và tiếp tục chuyến du hành. Công việc của cô nhằm hỗ trợ chăm sóc tốt hơn cho người bệnh tâm thần đã dẫn đến việc tái cơ cấu nhiều bệnh viện ở Hoa Kỳ và nước ngoài. Bà yêu cầu chính phủ liên bang sử dụng thu nhập từ đất công để giúp đỡ những bệnh nhân tâm thần nghèo, và mặc dù cả hai viện của Quốc hội đều thông qua dự luật này nhưng Tổng thống Pierce đã phủ quyết nó. Mặc dù kế hoạch này thất bại nhưng Dix vẫn có thể khơi dậy mối lo ngại về vấn đề bệnh tâm thần trên khắp Hoa Kỳ cũng như Canada và Châu Âu.

    Lời giải sai Bình thường Khá hay Rất Hay
Xem bình luận

>> Luyện thi TN THPT & ĐH năm 2024 trên trang trực tuyến Tuyensinh247.com. Học mọi lúc, mọi nơi với Thầy Cô giáo giỏi, đầy đủ các khoá: Nền tảng lớp 12; Luyện thi chuyên sâu; Luyện đề đủ dạng; Tổng ôn chọn lọc.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com