Read the following text and circle the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions
Read the following text and circle the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions below.
Language plays a role in defining national identity. It is a significant symbol of culture and heritage that often promotes unity within a nation. It also works as a vital means of communication, linking individuals, and is frequently synonymous with cultural identity. In some cases, language becomes a matter of political debate because of its close association with national identity.
In a multicultural society, national identity can be a complex issue. Many nations have a number of languages and dialects spoken within their borders. This can lead to potential tensions and divisions among different ethnic and linguistic groups. For instance, in Canada, both French and English are official languages, and the government has made efforts to promote bilingualism and respect for both languages across the country. Similarly, in India, where the government recognizes over 22 official languages and numerous dialects, language serves as a powerful symbol of regional identity. It has also been used to declare cultural and political independence by different groups.
Despite the challenges that come with a multicultural world, language remains an essential part of national identity. It is a useful tool for facilitating connections between people, preserving cultural heritage, and fostering mutual understanding and respect among other cultures.
Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6 dưới đây:
The word “significant“ in the first paragraph is closest in meaning to _____.
Đáp án đúng là: B
Đáp án cần chọn là: B
The word “synonymous“in the first paragraph is opposite in meaning to _____.
Đáp án đúng là: C
Đáp án cần chọn là: C
The word “association“ in the first paragraph is closest in meaning to _____.
Đáp án đúng là: A
Đáp án cần chọn là: A
The word “tensions” in the second paragraph is opposite in meaning to ______.
Đáp án đúng là: C
Đáp án cần chọn là: C
The word “powerful” in the second paragraph is opposite in meaning to ______.
Đáp án đúng là: A
Đáp án cần chọn là: A
Which of the following statements is NOT mentioned in the text?
Đáp án đúng là: D
Nội dung dịch:
Ngôn ngữ đóng vai trò xác định bản sắc dân tộc. Nó là một biểu tượng quan trọng của văn hóa và di sản, thường thúc đẩy sự đoàn kết trong một quốc gia. Nó cũng hoạt động như một phương tiện giao tiếp quan trọng, liên kết các cá nhân và thường đồng nghĩa với bản sắc văn hóa. Trong một số trường hợp, ngôn ngữ trở thành vấn đề tranh luận chính trị vì nó gắn liền với bản sắc dân tộc.
Trong một xã hội đa văn hóa, bản sắc dân tộc có thể là một vấn đề phức tạp. Nhiều quốc gia có một số ngôn ngữ và tiếng địa phương được sử dụng trong biên giới của họ. Điều này có thể dẫn đến những căng thẳng và chia rẽ tiềm ẩn giữa các nhóm dân tộc và ngôn ngữ khác nhau. Ví dụ, ở Canada, cả tiếng Pháp và tiếng Anh đều là ngôn ngữ chính thức và chính phủ đã nỗ lực thúc đẩy song ngữ và tôn trọng cả hai ngôn ngữ trên khắp đất nước. Tương tự, ở Ấn Độ, nơi chính phủ công nhận hơn 22 ngôn ngữ chính thức và nhiều phương ngữ, ngôn ngữ đóng vai trò là biểu tượng mạnh mẽ về bản sắc khu vực. Nó cũng đã được sử dụng để tuyên bố độc lập về văn hóa và chính trị bởi các nhóm khác nhau.
Bất chấp những thách thức đi kèm với một thế giới đa văn hóa, ngôn ngữ vẫn là một phần thiết yếu của bản sắc dân tộc. Nó là một công cụ hữu ích để tạo điều kiện kết nối giữa con người, bảo tồn di sản văn hóa và thúc đẩy sự hiểu biết và tôn trọng lẫn nhau giữa các nền văn hóa khác.
Đáp án cần chọn là: D
Quảng cáo
>> 2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hỗ trợ - Hướng dẫn
-
024.7300.7989
-
1800.6947
(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com












