Tel: 024.7300.7989 - Phone: 1800.6947 (Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)

Thi thử toàn quốc cuối HK1 lớp 10, 11, 12 tất cả các môn - Trạm số 1 - Ngày 20-21/12/2025 Xem chi tiết
Giỏ hàng của tôi

Task 2. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer

Task 2. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions 8 – 15.

            Perhaps it was his own lack of adequate schooling that inspired Horace Mann to work so hard   for the important reforms in education that he accomplished. While he was still a boy, his father and older brother died, and he became responsible for supporting his family. Like most of the children in his town, he attended school only two or three months a year. Later, with the help of several teachers, he was able to study law and became a member of the Massachusetts bar, but he never  forgot those early struggles.

         While serving in Massachusetts legislature, he signed a historic education bill that set up a state board of education. Without regret, he gave up his successful legal practice and political career to become the first secretary of the board. There he exercised an enormous influence during the critical period of reconstruction that brought into existence the American graded elementary school as substitute for the older distinct school system. Under his leadership,  the  curriculum  was  restructured, the school year was increased to a minimum of six months, and mandatory schooling was extended to age sixteen. Other important reforms included the establishment of state normal schools for teacher training, institutes for in-service teacher education, and lyceums for adult education. He was also instrument in improving salaries for teachers and creating school   libraries.

           Mann’s ideas  about school reform were developed and distributed in twelve annual reports to   the state of Massachusetts that he wrote during his tenure as secretary of education.  Considered   quite radical at the time, the Massachusetts reforms later served as a model for the nation. Mann was recognized as the father of public  education.

Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 dưới đây:

Câu hỏi số 1:
Vận dụng

Which of the following titles would best express the main topic of the passage?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:358679
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 2:
Thông hiểu

Which of the following describes Horace Mann’s early life?

Đáp án đúng là: C

Câu hỏi:358680
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: C

Câu hỏi số 3:
Nhận biết

The word “struggles” in paragraph 1 could best be  replaced by                  .

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:358681
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 4:
Thông hiểu

What did Horace Mann  advocate?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:358682
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 5:
Nhận biết

The word “mandatory” in paragraph 2 is closest in  meaning to                    .

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:358683
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 6:
Thông hiểu

How were Mann's educational reforms  distributed?

Đáp án đúng là: A

Câu hỏi:358684
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: A

Câu hỏi số 7:
Thông hiểu

Among Mann's school reforms, which of the following is NOT mentioned?

Đáp án đúng là: D

Câu hỏi:358685
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: D

Câu hỏi số 8:
Vận dụng

Which of the following statements best represents Mann’s philosophy?

Đáp án đúng là: B

Câu hỏi:358686
Giải chi tiết

Đáp án cần chọn là: B

Quảng cáo

Group 2K8 ôn Thi ĐGNL & ĐGTD Miễn Phí

>>  2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.

Hỗ trợ - Hướng dẫn

  • 024.7300.7989
  • 1800.6947 free

(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com