Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
What Does Success Really Mean?
We live in a world where success is highly valued in every area of life. However, is it really fair to compare success in business or sports with success in the academic world? Success at school often requires effort, discipline, and application. (I) While nobody sets out to fail, not everyone achieves top grades. (II) But what does academic success truly lead to? (III) This may be because school and university are often seen as stepping stones rather than goals in themselves. (IV) Success in exams could be compared to winning part of a race, but not the race itself.
Despite high hopes, many graduates today find themselves in jobs that do not challenge them or are poorly paid. Even worse, some cannot find work at all due to economic uncertainty. This suggests that academic success may not be a reliable indicator of one's potential in life.
In sports, success is often rewarded with local, national, or even international recognition. The most successful athletes enjoy financial rewards that are far beyond what most people can imagine. What do they all have in common? Natural talent, of course, but also dedication and hours of training. Many will have decided to turn their backs on the parties and socializing of their peers in order to do more lengths in the pool or more hours in the gym, to work on their sprint or serving or cycling or passing techniques. Another sad fact of sporting life is that careers are cut short or irrevocably altered by injury.
In business, success is usually measured more by salary than by specific achievements. Many successful business people say their success comes from long hours, hard work, and determination. However, they also highlight something often overlooked: creativity. Business success does not come to those who simply follow instructions or do the bare minimum. It is the people who think outside the box, who come up with new ideas and take risks, who reach their goals and achieve true success.
In conclusion, success means different things to different people. Whether in school, sports, or business, the key is finding what inspires you and working hard to make it happen.
(Adapted from: IELTS ADVANTAGE by Jeremy Taylor and Jon Wright)
Trả lời cho các câu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 dưới đây:
Where in paragraph 1 does the following sentence best fit?
The connection between good exam results and future success in life is difficult to measure.
Đáp án đúng là: C
Đọc – tìm vị trí chính xác của câu
Đáp án cần chọn là: C
According to paragraph 1, which of the following is NOT true about academic success?
Đáp án đúng là: B
Đọc – chi tiết
Đáp án cần chọn là: B
Which of the following best paraphrases the underlined sentence in paragraph 2?
Đáp án đúng là: C
Đọc – diễn giải câu
Đáp án cần chọn là: C
The phrase “turn their backs on” in paragraph 3 could be best replaced by ______ .
Đáp án đúng là: C
Đọc – từ đồng nghĩa
Đáp án cần chọn là: C
The word "irrevocably" in paragraph 3 is OPPOSITE in meaning to ________.
Đáp án đúng là: C
Đọc – từ đồng nghĩa
Đáp án cần chọn là: C
The word “they” in the paragraph 4 refers to______.
Đáp án đúng là: B
Đọc – từ đồng nghĩa
Đáp án cần chọn là: B
Which of the following best summarises paragraph 3?
Đáp án đúng là: D
Đọc – tóm tắt đoạn
Đáp án cần chọn là: D
Which of the following is TRUE according to the passage?
Đáp án đúng là: A
Đọc – chi tiết
Đáp án cần chọn là: A
Which of the following can be inferred from the passage?
Đáp án đúng là: A
Đọc – chi tiết
Đáp án cần chọn là: A
Which of the following best summarises the passage?
Đáp án đúng là: A
Đọc – tóm tắt
Đáp án cần chọn là: A
Quảng cáo
>> 2K8 Chú ý! Lộ Trình Sun 2026 - 3IN1 - 1 lộ trình ôn 3 kì thi (Luyện thi 26+ TN THPT, 90+ ĐGNL HN, 900+ ĐGNL HCM, 70+ ĐGTD - Click xem ngay) tại Tuyensinh247.com.Đầy đủ theo 3 đầu sách, Thầy Cô giáo giỏi, luyện thi theo 3 giai đoạn: Nền tảng lớp 12, Luyện thi chuyên sâu, Luyện đề đủ dạng đáp ứng mọi kì thi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hỗ trợ - Hướng dẫn
-
024.7300.7989
-
1800.6947
(Thời gian hỗ trợ từ 7h đến 22h)
Email: lienhe@tuyensinh247.com












